Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

City kan sno Arshavin från Arsenal

Sport | 11/01/2009 16:21

Den ekonomiska biten kan göra att Manchester City går före Arsenal.

Innan januarifönstret för spelarköp öppnade sa Andrej Arshavins agent Dennis Lachter att sannolikheten att hans adept skulle flytta var närmare 100 procent. Men ännu har inget hänt. Arsenal har länge legat i vinnarhålet och varit nära en överenskommelse med Zenit, men den ekonomiska biten, både gentemot Zenit och Arshavin personligen, har Arsenal inte lyckats lösa. Därför kan nu Manchester City komma att sno Arshavin framför näsan på Londonklubben.

Det som stoppar Arsenal för tillfället är dels att Zenit inte accepterar budet på 15 miljoner pund, cirka 180 miljoner kronor, dels att Arshavin kräver för hög lön. Enligt Sunday Mirror vill Arshavin ha en veckopeng på 85 000 pund, drygt en miljon svenska riksdaler. Det är en nivå som endast Cesc Fabregas ligger på i Arsenal, och tränaren Arsene Wenger sägs vara totalt främmande för att bryta lönestrukturen som den ser ut i Arsenals spelartrupp.

Detta öppnar för Manchester City som under Abu Dhabi-ägarna har obegränsat med pengar att slänga på nya spelare. De 18 miljoner pund som Zenit kräver för Arshavin har City redan accepterat och representanter för de båda klubbarna kommer under den närmaste tiden träffas för att diskutera ytterligare.

27-årige Arshavin, och vilka andra nyförvärv som helst för den delen, skulle vara välbehövlig för Mark Hughes och hans Manchester City i jakten på en säkrare placering i Premier League.

Andrej Arshavin, här har ni honom

Skrivet av: