Kaká och Milan vann – en sista gång?

Publiken vill inte skiljas från Kaká – efter matchen omfamnades han av lagkamraterna.


Milan mot Fiorentina var inte bara ett möte mellan två lag i toppskiktet av Serie A. Det kan också ha varit Kakás sista match med San Siro som hemmaplan.

"Galliani, sälj din son", ropade delar av publiken som inte vill att Milans vd ska slutföra affären med Manchester City.

Matchen avvgjordes av en annan brasse, Pato, som redan i den sjunde minuten gjorde kvällens enda mål.

När slutsignalen ljöd samlades Milanspelarna kring Kaká i vad som såg ut att vara ett känslosamt avsked. Eller så var var han bara tagen av all press och uppmärksamhet.

– Jag hoppas att han stannar för det är en viktig spelare för oss. Situationen är under utveckling, allt kan fortfarande hända. De har lagt ett stort bud på en stor spelare, säger Milans tränare Carlo Ancelotti.

Kanske var Adriano Galliani tagen av ramsorna mot honom. Så här sa han efter matchen om Kakás eventuella transfer:

– Det är omöjligt att ersätta honom, det finns inga spelare som är bättre än honom. Om han lämnar blir vi utan honom. Men Kaká har ännu inte åkt. Jag har samma känslor som supportrarna, jag är en Milansupporter men även vd. Och jag anser att en klubb bör leva på sina egna tillgångar och inte bara på generositeten hos en ägare. Vi befinner oss i en världsomfattande finanskris, som innebär många problem som utan tvekan även kommer att drabba oss, säger Adriano Galliani till La Gazzetta dello Sport.

Carlo Ancelotti igen:

– I kväll upplevde Kaká många positiva känslor, hela publiken visade honom enorm kärlek, han hade en fin kväll. Om affären ska gå i hamn krävs det att de båda klubbarna och spelaren kommer överens, och än så länge finns ingen av de tre sakerna på plats, säger Ancelotti till La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!