Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robinho åker på miljonböter

Sport | 22/01/2009 18:47

Brassen får en bot på 3,7 miljoner för att han stack från lagets träningsläger.

Manchester City befann sig på träningsläger på Teneriffa då Robinho stack från laget och flög hem till Brasilien. Tränaren Mark Hughes sade först nej till brassens önskan om att åka hem för att fira sin födelsedag, men Robinho gav blanka f-n i det och flög hem ändå. Från Brasilien förklarade han att det berodde på familjeskäl. Skandalen var ett faktum och inom loppet av 24 timmar hade Manchester City åkt på två smällar – först Kakás avböjande, sedan Robinhos flykt.

City accepterade knappast beteendet från lagets stjärna och efter ett telefonsamtal med Hughes bad Robinho om ursäkt. "Lätt fixat", tänkte nog den förre Real Madrid-spelaren, innan han fick det riktiga straffet presenterat för sig. Böter på 320 000 pund, motsvarande 3,7 miljoner kronor.

Beloppet är gigantiskt i ett vanligt "Svenssonöga", men för Robinho motsvarar det endast två veckolöner, vilket han säkert kan leva utan. Nu ser teknikern fram emot att börja träna med laget igen. Några problem med tränaren finns inte heller, menar han.

– Jag har ett bra förhållande med Mark Hughes och jag har alltid respekterat hans beslut. Han är bossen, säger Robinho enligt Times.

När Robinho i somras blev värvad till City var även Chelsea intresserade. Nu uppges det att Roman Abramovitj återigen försöker sätta sina klor i honom. Men stjärnan trivs bra med sitt nuvarande liv.

– Jag gillar att bo i Manchester och jag har skaffat mig många vänner i klubben och staden sedan jag flyttade hit. Jag uppskattar Manchester City-fansen som är riktiga fotbollsälskare och lojala mot spelarna.

Nåja, vi får väl höra hur det låter om ett år då City fortfarande inte är mer än ett medelmåttigt lag i nedre mitten av Premier League.

Real Madrid TV hyllar Robinho

Skrivet av: