Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robinho i jättebråk med City

Sport | 20/01/2009 11:27

Brassen fick inte fira sin födelsedag på hemmaplan. Drog från träningslägret.

Helt plötsligt är Manchester City en klubb i kris. Kakás nekande av monsterbudet måste ha känts som ett hån för ägarna och spelarna, och nu är lagets bästa spelare i uppror mot tränaren Mark Hughes.

Den engelska klubben befinner sig för närvarande på träningsläger på Teneriffa inför den tunga vårsäsongen som följer i Premier League. Lagets största, eller minsta om ni så vill, spelare – Robinho – fyller 25 år på söndag. För att fira detta hade brassen tänkt flyga till sitt hemland för att träffa och umgås med nära och kära. Detta hade också godkänts av tränaren Mark Hughes.

Men av någon anledning tyckte Hughes att Robinho inte var värd sitt födelsedagsfirande utan ändrade sig tvärt och sa blankt nej till Robinhos reseplaner. Den lille teknikern ska ha blivit fullständigt förbannad över detta, vilket nu har lett till att han ändå har lämnat lagets träningsläger.

– Han kände sig rejält sviken. Så vitt han visste hade tränaren sagt att han fick åka, men sedan ändrade sig coachen utan anledning, säger en källa inom City enligt The Sun.

Stämningen i det engelska klubblaget verkar efter Kakás "tack, men nej tack" ha fallerat totalt. Kanske beror Robinhos vrede i grund och botten på att landsmannen inte vill hjälpa honom att få laget på rätt väg i ligan. Och kanske beror Mark Hughes helomvändning i sitt beslut om brassens födelsedag på att han är djupt besviken på Kakás besked.

Manchester City har ännu inte meddelat varför deras 400-miljonersvärvning har lämnat träningslägret.

Rapporter i engelska Mirror antyder samtidigt att en del spelare i Manchester Citys egna spelartrupp ska ha sagt åt Kaká att inte komma. Skulle de uppgifterna stämma känns det som att lojaliteten för laget är en punkt att jobba rejält med.

Se Robinhos snyggaste mål i Manchester City

Skrivet av: