Ola Toivonens flytt kan innebära en rejäl summa pengar för Malmö FF.
1 av 2
Ola Toivonens flytt kan innebära en rejäl summa pengar för Malmö FF. - Foto: BILDBYRÅN
Malmö FF:s VD, Pelle Svensson.
2 av 2
Malmö FF:s VD, Pelle Svensson. - Foto: Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

Toivonens flytt ger klirr i kassan för Malmö

Ola Toivonen uppges vara väldigt nära en flytt till Liverpool. En flytt som även Malmö FF kan dra nytta av.– Det finns en vidareförsäljningsklausul, säger vd Pelle Svensson.


MALMÖ. Ola Toivonens eventuella flytt till Premier League och Liverpool skulle kunna bli en riktigt god historia för spelarens förra klubb, Malmö FF.

Enligt uppgifter skrevs det en vidareförsäljningsklausul i kontraktet när anfallaren lämnade ligatvåan för den holländska storklubben PSV Eindhoven. En klausul som ger MFF 15 procent av spelarens framtida övergångssumma, förutsatt att den överstiger 45 miljoner kronor.

– Den typen av paragrafer har man alltid nuförtiden. Men: på grund av sekretessen mellan klubbarna kan jag inte avslöja några summor eller procentsatser, säger klubbens VD, Pelle Svensson, till Tv4.

Skulle alltså spelaren säljas för 120 miljoner kronor, vilket Liverpool uppges vara redo att betala för svensken, så skulle Skåneklubben alltså få drygt elva miljoner kronor samt en miljon kronor i "solidaritetsersättning".

- Generellt är det så att man har en kombination av olika parametrar i sina avtal. Det kan röra sig om antal spelade matcher, premier om laget vinner ligan, antal Champions League-matcher och sådana saker, berättar Svensson.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!