United slog rekord efter elfte raka nollan

Edwin van der Sar blev historisk när han gick förbi Chelseas Petr Cech i antal spelade minuter utan insläppt mål.

Manchester United vägrar släppa in mål i den engelska ligafotbollen, trots att klubben pressats stenhårt av det tuffa matchandet.

Efter 5-0 borta mot West Bromwich (utan skadade Jonas Olsson) har United och holländske supermålvakten Edwin van der Sar hållit nollan i elva ligamatcher i följd, rekord för Premier league. Segern var den sjätte på raken.

Matchen mot West Bromwich var den åttonde under det nya året. Kan jämföras med ligatvåan Liverpools fyra matcher, varav de tre senaste slutat oavgjort.

United var verkligen på humör, attackerade snabbt och målmedvetet, och slet West Bromwichs mittfält och försvar i bitar.

– Vi har spelat ihop oss vid en perfekt tidpunkt. Vi har alltid trott på att det här skulle kunna ske med tanke på kvalitén på anfallare i klubben, sa trotjänaren Sir Alex Ferguson efter matchen.

Edwin van der Sar raderade ut Chelseakeepern Petr Cechs tidigare rekord räknat i minuter. Holländaren har nu hållit nollan i 1 032 minuter, sju minuter mer än Cech gjorde säsongen 2004-2005.

På tisdagskvällen var det Cristiano Ronaldo (2), Dimitar Berbatov, Nemanja Vidic och Carlos Tevez som stod för målproduktionen framåt. United leder Premier league med tre poäng till godo på Liverpool.

– Cristiano Ronaldo gjorde två mål i kväll. Jag sa till honom efteråt: Du har börjat göra mål igen min son. Det är väldigt bra gjort. Han är överlycklig och tror att det kommer att rulla på så här nu, sa Ferguson till Times.

Portsmouth - Aston Villa

Emile Heskey började direkt betala av för de 40 miljoner som Aston Villa lade ut för att köpa den 31-årige anfallaren. Heskey spelade bara 21 minuter i sin premiärmatch för Birminghamklubben innan han skickade in ett högerskott från straffområdeslinjen, det räckte till seger med 1-0 borta mot Portsmouth. Villa gick därmed förbi Chelsea på tredjeplatsen och har inte förlorat sedan början av november. Det ser alltjämt ut som att Premier League har fått en femte drake.

Portsmouth har nu bara tagit två segrar sedan Tony Adams tog över huvudansvaret efter Harry Redknapp och har sjunkit ner till fjortonde plats i Premier League.

Tottenham - Stoke

Den färske Tottenham-managern Redknapp har själv värvat friskt de senaste veckorna för att hans nya lag ska undvika nedflyttning. Det verkar hjälpa. Chelseaförvärvet Carlo Cudicini släppte bara en boll förbi och Portsmouthköpet Jermain Defoe gjorde mål igen när Spurs vann med 3-1 mot Stoke. Trepoängaren tog Tottenham upp på trettonde plats. Stoke är fortfarande nästjumbo, tre poäng bakom Tottenham.

Sunderland - Fulham

Fredrik Stoor satt på avbytarbänken under hela matchen när Fulham föll mot Sunderland med 0-1. Segern tar upp Sunderland till elfte plats och nye tränaren Ricky Sbragia verkar har gjort underverk med klubben sedan han tog över i slutet av december.

Klicka på pilarna ovan för att se fler bilder från kvällens matcher.

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.