Fredag 22 Okt
Stockholm

Tony Adams fick sparken - Svennis tar över?

2-3-förlusten mot Liverpool blev droppen för Portsmouths ledning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Arsenallegendaren Tony Adams fick beskedet av Portsmouths VD Peter Storrie i natt trots att han hade över ett år kvar på sitt kontrakt. Övertidsförlusten mot Liverpool var mer än vad klubbens ägare Alexandre Gaydamak klarade av, trots att han tidigare visat Adams sitt stöd. Fransmannen med rysk bakgrund har försökt sälja klubben och är rädd för att hans "Pompey" ska flyttas åka ur världens bästa liga. Nu nämns Sven-Göran Eriksson som den som ska över.

Sedan Adams tog över efter Harry Redknapp den 28 februari har Portsmouth på 15 omgångar gått från sjundeplatsen till 16:e plats i Premier League. Nu är man bara en poäng ifrån nedflyttningsstrecket.

Adams styre har varit en flopp. Portsmouth har inte vunnit i Premier League sedan november och endast mäktat med två vinster på 15 matcher.

– Tony medddelades beslutet på telefonen i går kväll. Det kom som en överraskning då han tidigare fått höra att han med säkerhet kommer att bli kvar resten av säsongen, berättade en källa inom klubben för The Sun.

– Men lördagens 2-3-förlust hemma mot Liverpool har dragit klubben lite för nära bottenlagen och ägaren kände att han var tvungen att göra några förändringar.

Till Adams försvar kan man säga att det Portsmouth han tog över blev tidigt rensad på spelare. Först lämnade lagets defensiva ankare Lassana Diarra för Real Madrid och sedan anfallaren Jermain Defoe för Tottenham.

Adams assisterande tränare Paul Hart och Guy Whittingham har tillfälligt tagit över styret, men Gaydamak hoppas ha en ersättare klar till helgen. Förre Chelseatränaren Avram Grant har nämnts som ett alternativ, skriver Times.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela