Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robinho showade mot Italien

Sport | 11/02/2009 00:20

Brasilien vann träningslandskampen mot världsmästarna med 2-0. Robinho var kung.

Kvällens träningslandskamp mellan Italien och Brasilien i London var precis så som en träningsmatch brukar vara. Relativt avslagen och lekfull. Mest av alla lekte Robinho. Fråga bara Andrea Pirlo, Gianluca Zambrotta och Nicola Legrottaglie. Brassens 2-0-mål tillhör definitivt kategorin drömmål.

Matchen på Emirates Stadium började i galet tempo. Redan efter tre minuter rasslade det i nätet då Fabio Grosso gjorde 1-0 till Italien. Trodde vi. Men domarna hade helt rätt uppmärksammat en offside och dömde bort det. Brasilien kunde andas ut efter den italienska anstormningen inledningsvis och bara tio minuter senare kom repliken. Denna gång regelrätt – och hur snyggt som helst. Bollen gick som på ett snöre från Ronaldinho till Elano, en klack till Robinho som i sin tur direktpassade tillbaka till Elano som kunde göra 1-0 bakom en bortspelad Gianluigi Buffon.

Om ettan var snygg så var tvåan gudomlig. Robinho snodde bollen av Andrea Pirlo, tog sig runt honom, dribblade av de två andra italienska gubbarna med några snabba överstegare och en skottfint och så vips hamnade bollen i nät via stolpen. Se världsklassnumret i länken ovan.

Italien hade ytterligare en boll inne, men även denna blev avvinkad, den här gången för hands.

Skrivet av: