Reals förkrossande seger pressar Barca

Real Madrid är tillbaka i mästarform samtidigt som Barcelona verkar ha gått på myten om sig själva.

Oslagbara Barcelona är inte oslagbara längre. Det såg lillebror Espanyol till när man knep alla poängen i derbyt på Camp Nou. Samtidigt i huvudstaden lyckades Real Madrid fullständigt förnedra Real Betis. Det betyder att mästarna tagit in hela fem poäng på två matcher. Nu skiljer det "bara" sju poäng mellan de spanska giganterna.

Reals målkavalkad började redan i den sjunde minuten när Gonzalo Higuain rann igenom, rundade målvakten Ricardo och enkelt lyfte in 1-0. Sedan fortsatte det så. Nyförvärvet Klaas-Jan Huntelaar satte två snabba mål. Oliviera kvitterade, men vad hjälpte det när Raul också ville vara med och leka. Hans rullade enkelt in 4-1 och sedan chippade han supersnyggt in 5-1 innan Sergio Ramos avslutade första halvlekens förnedring med sin språngnick som betydde hela 6-1!

I andra valde tränaren som fått Real på fötterna igen, Juande Ramos, att spara några av sina stjärnor inför Champions Leaguemötet med Liverpool på onsdag. Han bytte ut Higuain, Raul och Cannavaro och gav Guti, Sneijder och Robben chansen att briljera. Det fick trion tyvärr inte göra då Betis hade bestämt sig för att sex mål i baken fick räcka. Matchen slutade 6-1 och applåderna för uppvisningen ville aldrig ta slut på Santiago Bernabeu-stadion. Nu är Real med i matchen igen.

I Barcelona gick Barca på en rejäl mina. Ett Espanyol i stort poängbehov kämpade ner Barcelona som dessutom fick spela med en spelare under hela andra halvlek då Seydou Keita fått ett rött kort. Det märktes att mycket stod på spel. Det delades ut, förutom det röda kortet, hela tretton gula kort. Sex av dessa var till Barcelonaspelare.

Efter en mållös första halvlek exploderade matchen i andra. Ivan De La Pena slog till med två mål inom fem minuter. Första efter att Nené lekt med Barcaförsvaret på vänsterkanten och skickat in ett perfekt inlägg som De La Pena enkelt kunde nicka in. Det andra var helt tack vare Barcamålvakten Victor Valdes som försökte sig på några dribblingar, fick panik och sköt ut bollen till De La Pena som iskallt och elegant chippade in bollen. Barcapubliken förstod inte vad som nyss hade hänt. Tabelljumbon hade läxat upp den suveräna serieledaren. Cirka tio minuter senare kvitterade Yaya Toure på en retur från en lång frispark.

Men det var även allt Barca mäktade med trots grymt tryck de sista tio minuterna. När slutsignalen ljöd utbröt ett vilt firande hos Espanyolfansen och ledarna. De hade lyckats med det omöjliga. Förlusten var Barcas första sedan premiären.