Milan buades ut av hemmapubliken

Clarence Seedorf räddade med sitt segermål Milans hopp om ett Serie A-guld.

Milans säsong har hittills varit en berg- och dalbana. Ett tag såg det ut som att man kunde konkurrera med kusinerna Inter om Serie A-titeln, men förra helgens derbyförlust skrotade alla sådana tankar. Siktet ställdes om mot en eventuell Champions Leagueplats, något man missade förra säsongen. Mot överraskningslaget Cagliari såg det länge ut som att Rossoneri skulle behöva nöja sig med en poäng. Cagliari som sågs som en nedflyttningskandidat före säsongsstarten hade flera chanser att ta ledningen där ett skott som träffade insidan av stolpen var den bästa. Men det förblev 0-0 i halvtid, något som Milanfansen på San Siro inte accepterar numera. Buropen lät inte vänta på sig.

Milan kom därför ut med en helt annan inställning i andra halvleken. I den 65:e minuten hittade sig en långboll in i Cagliaris straffområde, mittbacken Diego Lopez och målvakten Federico Marchetti mittuppfattade läget som till slut gav veteranen Clarence Seedorf chansen att göra 1-0 i tomt mål. Han firade målet med att kupa handen bakom örat som ett svar till den missnöjda hemmapubliken. 1-0 blev också slutresultatet.

Det betyder att Milan blir kvar på tredjeplatsen, hela elva poäng bakom Inter och två bakom Juventus som i går kväll vann sina matcher med 2-1 respektive 2-0.