City gav United en skjuts mot guldet

Domaren blåste Liverpool på en straff i slutminuterna. Nu är man hela sju poäng bakom mästarna Manchester United.

Liverpool, utan lagkaptenen och ikonen Steven Gerrard, var tvungna att vinna för att hänga på Manchester United i striden om Premier Leagueguldet. Hemma på Anfield ställdes man mot ett Manchester City som verkar ha haverarat den senaste tiden. Det som skulle bli en munsbit för jagande Liverpool blev en frustrerande jakt på tre poäng. Till slut fick man nöja sig med en poäng. Manchester Unitedmanagern Alex Ferguson var nog mer än nöjd med det.

Efter en lugn första halvlek exploderade matchen i andra. Fyra minuter in gjorde förre Liverpoolanfallaren Craig Bellamy 0-1. Bellamy som i veckan hamnat i bråk med Robinho ska tacka just brassen för målet. Robinho spelade elegant fram Vincent Kompany i straffområdet och denne spelade bollen vidare till Bellamy som tog i med alla krafter han hade, bollen träffade Alvaro Arbeloa och ställde en chanslös Pepe Reina. Publiken blev knäpptyst.

Då Liverpool i det läget låg hela åtta poäng bakom United beodrade managern Rafa Benitez full fart framåt. Trots flera bra chanser tog det ända till den 78:e minuten innan Dirk Kuyt kunde kvittera efter att Fernando Torres touchat fram bollen. I det läget valde Benitez att chansa för att ta tre poäng. Han bytte ut motorn Mascherano mot anfallaren Ryan Babel. Det höll på att gå hela vägen, om det inte hade varit för domaren blunder. Yossi Benayoun fick med fem minuter kvar drömläget att kvittera, men Shay Given gjorde en magisk räddning på israelens volleyskott, returen gick tillbaka till Benayoun som försökte nicka in bollen. Då steg mittbacken Richard Dunne fram och stoppade tydligt bollen med armen. Domaren Phil Dowd valde att fria. Det var nästintill anarki bland fansen på läktarna, men domarteamet var obeveklig.

City kunde sedan hålla ut till slutsignalen och ta med sig en välbehövlig poäng hem till Manchester där Unitedfansen förmodligen väntar för att ta emot lillebror med applåder.

Liverpool är med tolv omgångar kvar hela sju poäng bakom suveräna mästarna Manchester United. Nästa vecka väntar dessutom Real Madrid i Champions League. Samma Real som i går vann med hela 6-1 hemma mot Betis. Kan bli en mörk februari för Liverpool.