United släppte in mål - vann ändå

Serieledarna Manchester United fortsätter att imponera. Men rekordnollan är spräckt.

I en underhållande match var det återigen Manchester United som drog det längsta strået. Det betyder att Uniteds segerrad numera är tvåsiffrigt. Det blev som det ofta blir. Cristiano Ronaldo blev stor hjälte när han i 61:a minuten dundrade in en frispark från en ganska dålig vinkel. Paul Robinson kunde, som vanligt när det gäller Robinson, bara se när bollen gick över honom i det hörn som han skulle egenligen ha täckt. Ronaldos 2-1 var portugisens tolfte mål för säsongen.

Men Blackburn kämpade ivrigt matchen igenom och Roque Santa Cruz blev spelaren som slutligen spräckte Uniteds supernolla på fjorton hela matcher. I den 32:a minuten snappade Andre Oijer upp bollen centralt på plan, passade sedan Santa Cruz som tog emot i farten, lyckades hålla bort Jonny Evans, rundade van der Saars vikarie, Tomasz Kuszczak och skickade slutligen in bollen i det tomma målet. Det var första målet United släppt in på cirka 22 timmars Premier Leaguefotboll.

Dessförinnan hade Wayne Rooney gett United ledningen efter en snygg skruvad passning från Nani.

Segern ger United en åttapoängsledning över Liverpool som har en match mindre spelad. Närmast väntar Inter i Champions League nästa vecka.

För Blackburn går det desto sämre. Man har inte vunnit på över en månad och blir kvar på 18:e plats, en poäng före jumbon West Bromwich Albion.