Han var endast 15 år gammal när han gick till storklubben Liverpool.
1 av 3
Han var endast 15 år gammal när han gick till storklubben Liverpool. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
"Bara gud vet min framtid", säger jättetalangen.
2 av 3
"Bara gud vet min framtid", säger jättetalangen. - Foto: SVENSKFOTBOLL
Blivande lagkamrater?
3 av 3
Blivande lagkamrater? - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Svenske supertalangen: "Liverpool är mitt hem"

16-årige Kristoffer Petersson om sin tid i England, brudarna, vännerna och gud.


HALMSTAD. På ett halvår gick han från att lira division 3-fotboll med Sävendalens IF till att bli en supertalang i Liverpool. Karriären pekar spikrakt uppåt för den 16-årige anfallaren Kristoffer Petersson, som knappast hade vågat tro på en sådan succé.

 - Om jag ska vara helt ärlig har saker och ting gått över all förväntan. Jag har tränat en hel del med A-laget, spelat mycket, gjort mål och tagit poäng. Jag har fått mycket lovord och det beror helt enkelt på att jag har rätt inställning, säger han till Nyheter24.

- Jag trodde att det skulle bli svårt att komma in här. Men jag lärde mig rätt så snabbt att det bara var fotboll som gällde, att ta det lugnt och inte festa. Fotboll är 95 procent av mitt liv, fortsätter han.

Den unge liraren gjorde sig ett namn så sent som i fjol. Då ryckte både IFK Göteborg och Örgryte i honom och allsvensk fotboll hägrade - men när provspel i nordvästra England knackade på dörren kunde Petersson inte tacka nej.

När han väl anlände i Merseyside tog han för sig rejält - och fick Liverpool att hosta fram ett treårskontrakt.

Nu har ett halvår passerat. Då och då saknar han hem till Sverige.

- Självklart gör jag det ibland. Men nu har jag varit här i en månad i och med uppehållet och det räcker liksom. Inte i en sekund har jag tänkt på att återvända hem - hit åker jag på semester, slår Petersson fast.

Var det inte svårt att anpassa sig här och skaffa vänner?

- Folk som känner mig gillar mig. Jag är en väldigt social kille och det tog inte ens en vecka innan jag hade skaffat vänner som jag kunde umgås med. Jag behöver aldrig vara ensam, men ibland väljer jag att vara lite för mig själv när man tröttnar på att vara med samma människor 24 timmar om dygnet, säger den snabbe toppen till Nyheter24.

Har du någon som du hänger med extra mycket?

- Det är Raheem Sterling, han är också född 1994 och har även han tränat med A-laget. Han spanar mest in brudarna när vi är ute, men inte jag. Men vi har mycket annat gemensamt och vi båda gillar att dra in till stan och shoppa, speciellt Nike-kläder. Vi brukar gå till deras affärer och beställa saker därifrån. Eller spela lite Fifa. Jag är obesegrad - världsklass, exklamerar han med ett skratt.

Vilket är ditt Fifa-lag då?

- Jag väljer alltid Real Madrid med Ronaldo på topp. Då går det snabbt.

Att framtiden ligger framför den unge liraren råder det inget tvivel om. Anfallaren, som har alla intentioner att någon gång ta plats i Liverpools A-lag, stänger dock inga dörrar för en återkomst hem till Sverige och spel i allsvenskan.

- Jag älskar den svenska ligan och det svenska folket. Och jag kanske återvänder någon gång i tiden, precis som Astrit Ajdarevic gjorde. Eller kanske mycket senare, som Henrik Larsson. Bara gud vet min framtid.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.