Zlatan osynlig mot United

Inter klarade 0-0 med nöd och näppe mot ett hungrigt Manchester United.


Inför matchen sa Inters manager José Mourinho att United må ha ett starkt försvar, men å andra sidan har Champions Leaguemästarna aldrig ställts mot Zlatan Ibrahimovic. Efter matchen måste man fråga sig om Zlatan ens var på plan. Inters store härförare var som vanligt osynlig när det vankades slutspel. Hans antagonist Cristiano Ronaldo var desto hetare och kunde ha avgjort matchen vid flertalet tillfällen om det inte hade varit för Julio Cécar i Intermålet. Men efter 0-0 på Giuseppe Meazza är det ändå fördel United.

– En otroligt svår match. Vi är besvikna över att inte gjort mål, säger Interkaptenen Javier Zanetti till Viasat efteråt.

Unitedmanagern Alex Ferguson hade inför matchen flera viktiga försvarsspelare borta. Men han fick tidigt matchen dit han ville ha den. Ronaldo fick briljera både på högerkanten och i straffområdet. Först en nick som Julio Cécar räddade, sedan en frispark som var på väg in om det inte hade varit för . Inte långt därefter fick Ronaldo återigen chansen, men nickade då utanför.

Zlatan var desto mer osynlig. Hans mittfält kunde inte leverera några bra bollar och Inters anfallsstjärna fick mestadels spendera matchen i ingenmansland. Mourinho kanske pressade sin gunstling väl för hårt? Det samma gamla visa igen, när matcherna blir tuffare dyker "magikern Zlatan" upp och med hjälp av lite trolleri gör han sig själv osynlig.

– Han var den spelare som skapade mest i Inter, men han kan prestera mer i såna här matcher, säger Glenn Strömberg i Viasat.

United kunde och borde ha avgjort dubbelmötet redan i kväll. Ryan Giggs fick till ett bra skott som Cordoba blockerade och i slutminuterna var det dags för Ronaldo igen, men som vanligt var Julio Cécar vaken. Julio Cécar måste vara världens bäste på den positionen.

– Det här var ett bra resultat för Inter sett till matchen. United borde ha avgjort med tanke på deras chanser.

Inter som dominerar i Serie A visade att man fortfarande har svårt att hävda sig i Europa. I returmötet om två veckor på Old Trafford kommer United att få tillbaka flera viktiga spelare som t.ex. Nemanja Vidic och Rio Ferdinand. Inter som knappt hade ett skott på mål kommer få det desto tuffare med dessa två herrar i mittförsvaret.

– Vi ser fram emot returen, det var en rolig match att spela och vi kom tillbaka bra i den andra halvleken. På Old Trafford ska vi se till att spela så från början, säger Javier Zanetti till Viasat.

Det spelades även tre andra matcher i kväll.

Arsenal 1 - 0 Roma

Arsenal tog hem första ronden mot Roma med 1-0 när Robin van Persie avgjorde med sitt straffmål i den 36:e minuten. Han fixade även själv straffen sedan Mexes kapat holländaren. Roma hade flera bra chanser att kvittera, men turen var inte på deras sida i kväll. Returen på Stadio Olimpico är vidöppen.

Atletico Madrid 2 - 2 Porto

I Madrid gästade Porto Atletico. I en underhållande match fick vi se fyra mål, varav de två första skapades tack vare okoncentrerade försvarare. Maxi Rodriguez gav Atletico ledningen redan i den tredje minuten, i den 22:a kvitterade Lisandro. Sen var det Diego Forláns tur att näta i den 45:e minuten. Men skam den som ger sig, Lisandro kvitterade återigen för sitt Porto i den 72:a minuten och returen kan sluta hur som helst.

Lyon 1 - 1 Barcelona

Lyon och mästaren på frisparkar Juninho chockade Barcelona i den sjunde minuten. Juninho fick en frispark långt ut till vänster. Alla väntade på ett inlägg men brassen med den känsliga högerfoten drog till som han brukar göra och bollen seglade över Barcamålvakten Viktor Valdes och in i mål. Bollen vobblade i luften som den brukar göra och Valdes hade väldigt svårt att avgöra bollbanan. Barca som verkar ha tappat formen kom dock tillbaka. Efter en lång press hittade en lång boll Henry vid den vänstra stolpen. Fransmannen kunde enkelt kvittera och matchen slutade 1-1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?