Fredag 23 Jul
Stockholm

United går för seger i kväll

Ferguson trotsar Mourinho:<br/>
"Han har sett oss tillräckligt för att veta".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Inter - Manchester United i kvällens Champions League. Två av Europas giganter, Zlatan i en huvudrollerna och Sir Alex möter antagonisten Mourinho på nytt. Det är mycket som gör den här matchen till kvällens huvudnummer.

För gästerna United är det försvarsproblemet som måste lösas innan matchstart. Då Vidic är avstängd och Gary Neville, Wes Brown och Rafael skadade får Ferguson finna sig i att formera backlinjen något annorlunda.

– Alternativen är: Panik. Jag kan tänka mig att dra ner Dimitar (Berbatov) som back, skojade Ferguson på gårdagens presskonferens, innan han blev lite mer allvarlig och pratade om de två hetaste alternativen som mittback: John O'Shea och Jonny Evans, som dock är småskadade båda två.

– Jag hoppas en av dem kan spela. O'Shea är möjlig, men sedan har vi problemet på högerbacksplatsen, sade han rapporterar Sky Sports.

José Mourinho hävdade säkert på pressträffen att United inte skulle gå för seger och därmed ställa upp med ett defensivbetonat lag. Men Ferguson antyder att chansen snarare är stor att hans lag attackerar.

– Jag är säker på att José har sett oss tillräckligt för att veta att vi väldigt sällan går in i en match utan att försöka vinna, och det kommer inte ändras i morgon (läs: i dag), säger Ferguson.

Är den rödnosade coachens förhandssnack bara kulisser eller finns det chans till full fart från Uniteds sida?

Oavsett taktik kommer Uniteds backlinje att bli lagets viktigaste del på San Siro. Inter ställer upp med Zlatan och Adriano på topp – två blytunga anfallspjäser som kan trycka ner vilket försvar som helst i världen. Adriano tror att det lag som vinner maktkampen kommer att vinna hela turneringen, och där har Inter en fördel av de två anfallarnas tunga samarbete.

– Vi är båda riktigt starka. Vi är bra på att täcka bollen och låta resten av laget trycka på framåt, säger brassen till La Gazzetta dello Sport.

Årets första riktiga stormöte står inför oss. Ladda och njut.

Nyheter24 tippar: Inter - Manchester United 1-0

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela