Måndag 2 Aug
Stockholm

Attack, attack, attack från Barca

Pep Guardiola vet hur hans Barca ska tämja Lyon i den första åttondelsfinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är Barcelona på väg in i en formsvacka olägligt till slutspelet i Champions League? Efter två raka ligamatcher utan vinst, varav den senaste slutade i en 1-2-torsk mot bottenlaget Espanyol, är det lätt att tro det. Men tränaren Pep Guardiola är inte orolig.

– Jag gillar när spelarna blir berörda, när de är lyckliga över att vinnna, och irriterade av att förlora. Efter matchen (mot Espanyol) var spelarna deppade och det gillar jag, säger Guardiola enligt Goal.com, inför kvällens match.

Den rätta medicinen för att komma på rätt väg igen blir att gå på offensiven för fullt. Att ligga på defensiven har ju aldrig varit Barcelonas melodi.

– Vi kommer gå ut, ta bollen och attackera, attackera, attackera, så att de ser i Frankrike att vi spelar härlig fotboll, slår Guardiola fast.

Matchen i matchen kommer vara mellan de båda skyttekungarna Samuel Eto'o och Karim Benzema. Den senare har varit ihärdigt ihopkopplad med Barcelona för att eventuellt ersätta Eto'o om denne inte får kontraktet förnyat av katalanerna. Men än så länge når Benzema inte upp till kameruanens nivå. I alla fall om den förre Barcelonaspelaren Ludovic Giuly, nu i Paris Saint Germain, får säga sitt.

– Eto'o är en mycket starkare spelare än Benzema. Han är 100 procent Barca. Han är alltid i form och gör mål kontinuerligt. Av den anledningen skulle jag personligen förlänga Eto'os kontrakt, säger Giuly.

Bättre läge än under de här två åttondelsfinalerna för Lyonanfallaren att motbevisa Giuly finns inte.

Nyheter24 tippar: Lyon - Barcelona 1-2

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela