Helsingborgsjubel. Laget är klara för playoffrundan i Europa League.
Helsingborgsjubel. Laget är klara för playoffrundan i Europa League. - Foto: Bildbyrån
René Makondele kramas om efter ett av sina mål.
René Makondele kramas om efter ett av sina mål. - Foto: Bildbyrån
Nacionaljubel sedan Mario Rondon kvitterat matchen och gett Häcken en omöjlig uppgift. - Foto: Bildbyrån

Helsingborg ensamma kvar i Europa League

Det går bra för skånsk fotboll just nu. På onsdagen slog Malmö ut Rangers i Champions League-kvalet och på torsdagen fortsatte succén när Helsingborg vände dubbelmötet med Bnei Yehuda hemma på Olympia.

Matchfakta

Helsingborg-Bnei Yehuda

Målskyttar

Helsingborg: Mattias Lindström (2), Ardian Gashi.

Gula kort

Helsingborg: Ardian Gashi, Christoffer Andersson.

Bnei Yehuda: Din Mori, Oz Raly, Pini Balili, Nenad Marinkovic.

Häcken: John Chibuike.

Nacional: Ivan Todorovic, Joao Aurelio, Elizeu.

Domare: Cyril Zimmerman, Schweiz.

HELSINGBORG. De allsvenska serieledarna Helsingborg är det enda kvarvarande svenska laget i Europa League. Detta står klart efter att skåningarna besegrat israeliska Bnei Yehuda, ledda av svenske Per-Ola Ljung, på hemmaplan med 3-0 och därmed vänt 0-1-underläget från det första mötet.

Succén påbörjades redan i den tredje minuten när Mattias Lindström prickade rätt bakom Dele Aiyenugba. Han rundade också av målskyttet när han avgjorde med sitt 3-0-mål i matchens 73:e minut. Dessförinnan hade norske mittfältaren Ardian Gashi gjort 2-0.

I nästa omgång, den sista innan gruppspelet, väntar dock tufft motstånd för HIF. De kan till exempel ställas mot Tottenham, Roma eller PSV Eindhoven. Rundan lottas tillsammans med Champions League på fredag.

GÖTEBORG. BK Häcken gick liksom Elfsborg mot en nästintill omöjlig uppgift när de var tvungna att vända 0-3 på bortaplan till seger hemma. Det hjälpte inte att René Makondele gjorde två mål för Hisingsgänget - det blir inget mer Europaspel i år.

I stället är det portugisiska Nacional som nu får spela vidare i turneringen efter att Häcken bara vunnit med 2-1. Värt att notera är att tränaren Peter Gerhardsson valde att vila sin skyttekung Mathias Ranégie.

Kanske kan Häcken nu ta sikte på att passera Gais i allsvenskan och bli bästa laget i stan.