Så enades Milan och Galaxy om Beckham

Los Angeles Galaxy och Milan har kommit överens om hur man bäst utnyttjar varumärket David Beckham.


Klar. Inte klar. På väg tillbaka. River kontraktet. Köper ut sig. Det har varit många rykten ,men nu verkar följetången om David Beckhams vara eller icke vara i Italien närma sig ett slut. Enligt Los Angeles Times har Galaxy slutligen kommit överens med Milan om David Beckhams gyllene högerfot.

Tidningen skriver att Beckham kommer att vara kvar i Milan säsongen ut i klubbens jakt på en Champions Leagueplats. Han kommer sedan att återvända till Galaxy för spel i den amerikanska MLS-ligan. När MLS avslutas i slutet på 2009 kommer Beckham att köpa ut sig från sitt kontrakt och återvända till Milan. Men det kommer att kosta stjärnan en hel del pengar, närmare 70 miljoner kronor.

Anledningen till att klubbarna kan enas om detta komplicerade avtal är 33-åringen Beckhams fortfarande enorma dragningskraft. Han är ett sponsringsmonster och attraherar stora mängder fans och därmed pengar till de klubbar han representerar. Något Milan var väl medvetna om när man "lurade" Galaxy att släppa Beckham för "endast ett par matcher".

För Beckham betyder det att han nu stannar till sista maj i Milan. Därefter hoppas engelsmannen bli uppkallad till Englands VM-kvalmatcherm borta mot Kazakstan och hemma mot Andorra den 6 juni respektive 10 juni. Den långsiktiga målsättningen är en plats i truppen som eventuellt spelar i Sydafrika-VM 2010.

Då övergångsfönstret öppnar först den 15 juli kommer högermittfältaren att ha minst en månad att vila sig i form. Han kommer därmed att missa 17 av Galaxys 30 matcher i MLS. Han första match kommer att bli den 18 juli mot New York Red Bulls.

Se när Beckham sätter en frispark i en basketkorg

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamns poängkung till Färjestad

Dahlins NHL-tränare sparkas

Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

2 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

2 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

3 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

idag 13:02
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.