Torsdag 19 Maj
Stockholm

Kviborg: "Blatter är en korrupt jävel"

Christopher Kviborg har tröttnat på mannen som styr fotbollens huvudorgan.
Christopher Kviborg har tröttnat på mannen som styr fotbollens huvudorgan. Foto: Oskar Norrman

KRÖNIKA. Christopher Kviborg har tröttnat på fotbollsvärldens största pamp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kviborg:

Här hittar ni en kort summering av allt det Christopher Kviborg kommer att skriva kring. Ingen går säker, sågningar kommer att levereras, men även några enstaka hyllningar när det passar.

Här finner ni Christopher Kviborg på twitter.

FIFA, denna enorma inrättning som styr världens mest populära sport, fotboll. Fotbollens huvudorgan gör många saker bra men även andra saker så löjligt uselt att man blir mörkrädd.

Det är ingen vågad gissning att ett och annat fett kuvert med cash bytt ägare lagom innan presidentvalen. Allas vår egen Lennart Johansson har om inte annat hintat om just det.

"Gjort sig känd som mannen som talar innan han tänker"

Sepp Blatter är troligtvis en korrupt jävel. Dessutom känns han mer och mer som en inskränkt feodalherre från 1800-talet med sina minst sagt konstiga åsikter.
Schweizaren har gjort sig känd som mannen som sällan tänker innan han talar. Direkt korkade förslag som att utvidga målburarnas storlek samt plocka bort offsideregeln kan man ju garva åt – men resten då?

Publicerade bild på svart man som försvar

När engelska Premier League återigen drabbats av en rasistskandal är Blatters lösning på det hela att drabbat part ska ”sträcka fram handen”. Rio Ferdinand, bror till Anton Ferdinand som sägs ha häcklats av John Terry på grund av sin hudfärg, var inte sen med att såga FIFA-pampen.
Sepp Blatter och FIFA:s svar? Man publicerade helt enkelt en bild på Sepp Blatter omfamnandes en för övrig värld okänd svart man. Det är fruktansvärt korkat och fruktansvärt osmakligt.

Hur ska den globala fotbollen kunna tampas med sitt kanske viktigaste problem om chefen själv är rutten?

Rio Ferdinand kallade hela saken ”material för en komisk show” och man kan inte annat än att hålla med mittbacken. Sepp Blatter borde ha avgått för länge sedan, då allt tyder på att mannen är rakt igenom korrumperad. Nu har han kryddat en redan illasittande kostym med extremt korkade uttalanden om rasism och dessutom trampat i klaveret gällande homosexuella människors rätt att se på fotboll.

VM 2022 spelas i ett land där de avrättar homosexuela

VM 2022 spelas som bekant i Qatar, ett land som inte drar sig för att i värsta fall avrätta homosexuella människor. Sepp Blatters kommentar om det?

”Jag tycker inte att det ska vara någon diskriminering mot några mänskliga varelser. Om de vill titta på en match någonstans i Qatar 2022 så är jag säker på att tillåtas gå på några sådana matcher”.

Glasklart eller? Nja, inte riktigt – jag bjuder på den här ”pärlan” med, från samme man:

”Jag skulle säga att de får hålla sig undan sexuella aktiviteter under VM”.

Året är alltså 2011. Men det är klart, för en gammal feodalherre vars åsikter luktar amerikansk söder 1950 kan det vara svårt att hålla koll på allt sådant som är svårt, årtal och sekel exempelvis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela