Ordentlig islossning för Arsenal

Efter fyra raka mållösa matcher tryckte Gunners in tre mot West Bromwich.

Fyra raka 0-0-matcher och drygt 360 minuter utan mål hade Arsenal i bagaget inför tisdagskvällens bortamöte med West Bromwich Albion. Ovanligt för ett lag som under Arsene Wengers era ansetts som ett fartfyllt och målglatt gäng.

Men oron för ännu en match utan nätkänning blev kortvarig. Efter bara fyra minuters spel kunde Nicklas Bendtner spräcka måltorkan genom att finta bort sin bevakning och rulla in bollen. Repliken kom dock fortare än väntat och bara tre minuter senare fick Arsenal börja jaga ledningen på nytt. West Bromwichs Chris Brunt hade då mycket snyggt kvitterat på en frispark som gick rakt igenom Arsenals mur.

Första halvlek kom att bli raka motsatsen mot vad Arsenal har presterat på senare tid. För innan det var dags för halvtidsvila hade Gunners tagit tillbaka ledningen och gjort ytterligare ett. Ivorianen Kolo Touré nickade in 1-2 och visade varför West Bromwich släpper in flest mål av alla lag i Premier League på huvuvdet. I sista minuten gjorde sedan Bendtner sitt andra för matchen genom att snyggt dämpa en långboll från nämnde Touré och placera in 1-3.

Nyinköpte Andrej Arsjavin fick spela 90 minuter för Arsenal men ryssen får vänta på sitt första mål i klubben. Tillsammans med Nicklas Bendtner hade Arsjavin ett antal chanser att utöka ledningen till 1-4, men hemmalagets målvakt Scott Carson var i vägen de sista 45 minuterna. West Bromwich gjorde ingen höjdarfight och buropen ökade i volym ju längre matchen led.

Segern innebär att Arsenal flåsar Aston Villa i nacken i jakten på en plats i Champions League nästa säsong.

Rapport från matchen Portsmouth - Chelsea kan du läsa här.

Rapport från matchen Liverpool - Sunderland kan du läsa här.

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.