Stockholm

United tog tionde raka ligasegern

Newcastles tidiga ledning störde inte United. Laget vände enkelt på steken.


Läs mer

Det är hektiska tider för Manchester United. Med spel i FA Cupen, ligacupen, ligan och Champions League innebar kvällens drabbning mot Newcastle på ett snöfyllt St James' Park lagets sjätte match på 18 dagar. Hårda bud i Melleru... Manchester.

Men United vore ju inte United om det inte vore för deras bredd i truppen. Och United vore definitvt inte United om det inte vore för deras förmåga att vända underläge till vinst. Som på onsdagskvällen när Newcastle efter bara nio minuter tog ledningen genom dansken Peter Lövenkrands. Hemmalaget chockade Sir Alex Ferguson med en frenetisk offensiv inledningsvis och Obafemi Martins var mycket nära att göra 2-0 innan ens en kvart hade spelats.

Snudd på lika chockartad var därför Wayne Rooneys kvittering kort därpå. Efter inspel från John O'Shea vände Rooney om i straffområdet och klippte in 1-1 med vänsterdojan.

Resterande 70 minuter av matchen var i stort sett Uniteds. Laget höjde tempot, ökade trycket och bollinnehavet blev mer och mer rött ju längre matchen led. Tio minuter in på andra halvlek kom ledningsmålet efter ett jättemisstag av Newcastles back Ryan Taylor. I sin iver att ta ner bollen på bröstet slutade det hela med att Ji-Sung Park fångade upp bollen och spelade fram Dimitar Berbatov till öppet mål – 1-2.

Newcastle hade inte mycket att komma med efter det bortsett från några halvhjärtade skottförsök av Martins. United tog därmed sin tionde raka ligaseger och marscherar utan problem mot Premier League-titeln.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.