Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan gillar hårda tränare

Sport | 04/03/2009 15:08

"Jag gillar en tränare som då och då behandlar dig illa, som använder sig av hårda ord".

I söndags missade Zlatan Ibrahimovic sin första seriematch för säsongen på grund av en känning i baksidan av låret. Zlatan var beredd att hoppa in i matchen mot Roma, men tränare Mourinho valde att inte riskera något med sin stora stjärna. I en intervju som går över ett uppslag i dagens La Gazzetta dello Sport berättar Zlatan Ibrahimovic om sitt förhållande till Mourinho. I går höll portugisen en presskonferens där han med illa kontrollerad ilska gick till attack mot större delen av den italeinska fotbollsvärlden och mot dem som bevakar den. Zlatan känner igen sig i attityden.

– Det är sant, på mig syns det också direkt i ansiktet när jag är förbannad.

Zlatan säger sig vara van: i Ajax hade han Co Adriaanse – ökänd för sina okonventionella straff när någon spelare inte gjorde som han ville – bland annat fick spelare som glömt stänga av mobiltelefonen svara i telefon på klubbens kontor. I Juventus hade han Fabio Capello, också han känd som en hård och krävande tränare.

– Jag gillar en tränare som då och då behandlar dig illa, som använder sig av hårda ord, som säger åt mig "Du var kass". Det har redan hänt, det funkar på mig, säger Zlatan, som fortsätter på samma tema:

– Visst, ibland har man behov av att bli stimulerad, men ibland kan det i stället vara bra att någon kommer och injagar skräck, så att man förstår att det gäller att kämpa hårdare.

På onsdag spelar Inter returmatchen i Champions League mot Manchester United på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic borde vara tillbaka då.

– En längre tid nu har jag haft nånting i baksidan som jag känt av. Jag har spelat på ändå men i lördags blev det värre. Jag bad om en kontroll och vi gjorde en röntgen. Där såg man att det var mycket överbelastning och att muskeln var mycket trött, säger Zlatan Ibrahimovic till Expressen.

Matchen mot United blir en chans för Zlatan att tysta kritikerna i England.

– Jag vet att engelsmännen inte gillar mig, jag vet vad jag går för och jag vet även att om jag hade spelat i England hade jag verkligen inte gjort bort mg. jag skulle dessutom vilja se se dem som i dag spelar i England komma och spela i Italien, säger Zlatan Ibrahmovic till La Gazzetta dello Sport.

I kväll spelar Inter semifinal i italienska cupen mot Sampdoria – utan Zlatan.

Skrivet av: