Zlatan gillar hårda tränare

"Jag gillar en tränare som då och då behandlar dig illa, som använder sig av hårda ord".


I söndags missade Zlatan Ibrahimovic sin första seriematch för säsongen på grund av en känning i baksidan av låret. Zlatan var beredd att hoppa in i matchen mot Roma, men tränare Mourinho valde att inte riskera något med sin stora stjärna. I en intervju som går över ett uppslag i dagens La Gazzetta dello Sport berättar Zlatan Ibrahimovic om sitt förhållande till Mourinho. I går höll portugisen en presskonferens där han med illa kontrollerad ilska gick till attack mot större delen av den italeinska fotbollsvärlden och mot dem som bevakar den. Zlatan känner igen sig i attityden.

– Det är sant, på mig syns det också direkt i ansiktet när jag är förbannad.

Zlatan säger sig vara van: i Ajax hade han Co Adriaanse – ökänd för sina okonventionella straff när någon spelare inte gjorde som han ville – bland annat fick spelare som glömt stänga av mobiltelefonen svara i telefon på klubbens kontor. I Juventus hade han Fabio Capello, också han känd som en hård och krävande tränare.

– Jag gillar en tränare som då och då behandlar dig illa, som använder sig av hårda ord, som säger åt mig "Du var kass". Det har redan hänt, det funkar på mig, säger Zlatan, som fortsätter på samma tema:

– Visst, ibland har man behov av att bli stimulerad, men ibland kan det i stället vara bra att någon kommer och injagar skräck, så att man förstår att det gäller att kämpa hårdare.

På onsdag spelar Inter returmatchen i Champions League mot Manchester United på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic borde vara tillbaka då.

– En längre tid nu har jag haft nånting i baksidan som jag känt av. Jag har spelat på ändå men i lördags blev det värre. Jag bad om en kontroll och vi gjorde en röntgen. Där såg man att det var mycket överbelastning och att muskeln var mycket trött, säger Zlatan Ibrahimovic till Expressen.

Matchen mot United blir en chans för Zlatan att tysta kritikerna i England.

– Jag vet att engelsmännen inte gillar mig, jag vet vad jag går för och jag vet även att om jag hade spelat i England hade jag verkligen inte gjort bort mg. jag skulle dessutom vilja se se dem som i dag spelar i England komma och spela i Italien, säger Zlatan Ibrahmovic till La Gazzetta dello Sport.

I kväll spelar Inter semifinal i italienska cupen mot Sampdoria – utan Zlatan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.