1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Guiden: Så håller du dig borta från trubbel, Dulee

Den skandalomsusade mittfältaren får en ny chans i Rumänien. Nyheter24 ger tio värdefulla råd på vägen. 


Dulee Johnsson...

har fått sparken från:

AIK, Sverige.

De Graafschap, Holland.

Panaitolikos, Grekland.

Nu har han fått ett villkorat kontrakt i Rumänien.

Fakta

Född: Den 7 november, 1984, 27 år gammal i Monrovia, Liberia.

Tidigare klubbar: Lone Star, Liberia, Floda Boif, Häcken, AIK, Tel Aviv, AIK, Panaitolikos, De Graafschap.

STOCKHOLM. Klubbar i Grekland, Sverige och Holland har en sak gemensamt - de har alla sparkat Dulee Johnson. Nu ryktas den 27-årige mittfältaren hittat en ny klubb: FC Brasov i Rumänien.

- Vi ger honom chansen för att han är en värdefull spelare. Jag har god hand med människor och ska göra mitt bästa även här, säger tränaren Marius Sumudica till tidningen Adevarol.

Nyheter24 önskar Sumudica lycka till och skickar med tio punkter för Johnson att tänka på.

10. Tona ner lite

Du ska tro på dig själv, det är a och o. Men du kan försöka hålla stilen. Och inte skriva som du gjorde på din dåvarande hemsida: "Människor gick ut och firade på gatorna när Johnson skrev under kontraktet". För även ifall vi i Sverige gjorde det (...), så är det ingen som gillar en skrytmåns.

9. Ät (helst) inte roadkill

Din dåvarande ordförande var inte alltför road när du och de andra liberianerna i Floda BOIF tog med er det rådjuret som ni hittade på väg hem. Och det kan man ju förstå, fast i ärlighetens namn ska man äta något djur som har dött på annat sätt än av en kula ska det vara det påkörda.

Men efter alla brutna kontrakt lär du ha pengar till en köttbit från slaktaren, så slipper du eventuella rumänska djursjukdomar. 

8. Sätt agendan - ring själv journalister

Du har varit med om en del så om det händer något, agera! Messa, ring, skriv, kontakta journalister. Eller skaffa en blogg kanske. Tystnaden talar inte för dig längre. Den här punkten har du redan anammat, bra.

7. Skaffa en chaufför - inte en polare

För att minimera risken för skandaler kör inte själv. Skaffa ett proffs som gör det åt dig. OBS! Låt inte polaren köra som har svårt att skilja på väg... och staty.

6. Spola vardagskröken

Du är en enormt begåvad fotbollsspelare, men du är inte bra nog att du kan supa ett par timmar innan en träning, skit nu i det. Festa kan du göra när du vinner titlarna, eller i alla fall dagen innan.

5. Skaffa en Ipod

När du väl festar och blir sugen på att lyssna lite musik i din ensamhet: Plugga in stereon/Ipoden/MP3:n, sätt dig inte i en bil. Den här punkten kan inte betonas nog: Sätt. Dig. Inte. I. En. Bil.

4. Sluta umgås med Hedman

Även ifall om du och Magnus Hedman har mycket gemensamt och har det kul tillsammans och sådär så ska ni inte umgås. Ni är helt enkelt inte bra för varandra. Nu kör han sin grej med böcker och Wipeout och du din grej i Rumänien, det är bra, låt det vara så.

3. När Adrian Mutu ringer...

Svarar du inte. Han är lite av en Hedman.

2. Inga brudar

Ingen vet vad som verkligen har hänt de senaste åren. Men du har barn, skärp dig nu för fan...

1. Om det går åt helvete ändå - skriv

Helt seriöst, vad är Zlatan Ibrahimovics story mot din? Din självbiografi hade blivit en blandning av Bingo Rimers, Ibras och Mille Markovics.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.