Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Juvefans gjorde apljud mot Drogba

- 12/03/2009, 09:39 -

Ivorianen utsattes för rasistiska tillmälen. Nu ska fallet utredas av Uefa.

Didier Drogba var mannen som definitivt sänkte Juventus i Champions League. Men knappt tio minuter kvar av åttondelsfinalen i Champions League stötte ivorianen in 2-2 och förde sitt Chelsea vidare till kvarten. Men det var inte bara positiva toner på Stadio Olimpico i Turin.

Chelsea anklagar nu en klick Juventusfans för att ha skrikit rasistiska saker mot Drogba. Han ska bland annat ha fått ta emot flera apljud från publiken. Engelsmännen har anmält händelsen till Uefa, som inväntar rapporter från matchens spanske domare Alberto Undiano och den Uefadelegat som fanns på plats.

– Vi kommer förlita oss på dem och andra vittnesrapporter som vi får in. Om det som påstås är sant kommer en utredning att inledas, säger Uefas talesman William Gaillard enligt The Sun.

Från Chelseas håll hoppas man att ärendet tas upp, trots att de själva inte har mer än sina egna upplevelser att komma med.

– Vid det här laget har vi inte tillräckligt med bevis för att backa upp anklagelserna. Det är upp till Uefa att utreda dem, men vi gör allt i vår makt för att hälpa till, säger en talesman för Chelsea.

Gör om det här om du kan

Skrivet av: