Torsdag 13 Maj
Stockholm

Uniteds hemliga vapen mot Zlatan

En man som har allt, vad gäller talang och vilja, kan bara stoppas på ett sätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Zlatan Ibrahimovic, Inters härförare, Italiens störste magiker och Sveriges stolthet. Men i England är han inget annat än en överskattad bråkmakare. Det blir i kväll som Zlatan ska bevisa om han kan stå upp för en av de största prövningarna - att vända ett underläge på Old Trafford. Det här vet han och han är hungrig.

Ferguson den sluge jäveln vet hur man tacklar mästare. Han har gjort det ett tag nu. Han har hållit Chelseas mittfällt som i en liten ask, han lyckades undantrycka Henry under hans, i övrigt framgångsrika, år i Arsenal.

Hemma på San Siro var Zlatan, om inte anonym, inte i sin bästa form. Men den strategiska skotten tar inga risker. I kväll har han satt sin egen lilla agent på att punkmerkera anfallsstjärnan.

Nemanja Vidic, är om inte en av världens bästa backar, en av de råaste. Tidningen Offside rankade till och med mittbacken högre än sin landsman Zlatan. Om rivaliteten mellan två av världens bästa klubbar inte vore nog, finns en personlig vendetta spelarna emellan. En naturlig friktion som inte går att komma undan. Vidic är serb, Ibrahimovic är född i Sverige bonsien-kroat.

Det är en krutlåda redo att smälla. I ammunitionen ligger skottklara svordommar som skulle få Zlatan att likt Zidane penetera en mur. Det kan bli snack om hur han luktar, om han läggning, om hans bakgrund, om hans kvaliteér som spelare, och framför en attack mot hans familj.

Det heter ofta i matcher att motståndaren mot Albanien, Kroatien och så vidare att ska snacka sönder Ibrahimovic. Med facit i hand har det gått sådär. Men Vidic är ingen snackare. Han lovade inte likt Pepe inför Reals möte med Liverpool, att de ska smälla. Han är iskall.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela