United sänkte Inter

Ridå för Zlatans Inter när laget bortaföll mot Manchester United med 2-0.

0-0 från den första matchen och förutsättningarna var glasklara för både Manchester United och Inter. Matchen i Italien innehöll allt. Det var en minst sagt intesiv, jämn och händelserik match som förtjänade ett annat resultat. Redan från de första minuterna visste man att det skulle bli en höjdarmatch.

Den här matchen blev inte lika händelserik - åtminstone inte i den första halvleken. Inter ställde upp med ett relativt defensivt lag som vars målsättning säkerligen var att hålla nollan och försöka pressa in ett mål. Den idén skrotades rätt så omgående. Redan efter fyra minuters spel slog Ryan Giggs en fin hörna som nådde en fristående Nemanja Vidic som satte det viktiga 1-0-målet för United.

Detta var knappast något som bortalaget hade hoppats på inför matchen, som hade det otroligt svårt att skapa något i offensiva vägar. Med ett otroligt högt press gav inte hemmaspelarna Inter särskilt mycket tid att andas och såg med ett säkert passningsspel till att Inter fick jaga efter bollen.

Jobbig start för Zlatan Zlatan Ibrahimovic gjorde inte en av sina bättre matcher för två veckor sedan, och många hade kritiserat svensken för att försvinna när det verkligen gäller. 27-åringen, som i dagarna lovade att sänka United, började inte speciellt mycket bättre den här gångnen. Hårt markerad av försvaret med Nemanja Vidic i spetsen, fick Zlatans inte ens en möjlighet att hålla i bollen.

Efter dryga halvtimmen kom Zlatans första riktiga målchans. Med en nick som först studsade ned på marken och sedan på ribban var han endast ett par centimeter ifrån att kvittera för Inter. Minuterna därpå kom nästa kvitteringsmöjlighet för bortalaget. Dejan Stankovic drog till med en riktig kanon som tvingade United-målvakten till en riktig prakträddning och 1-0 förblev ett faktum. I en halvlek som i stort sett kontrollerades helt och hållet av hemmalaget var dessa två möjligheter de två farligaste för Inter. Trots det överlängsna bollinnehavet skapade dock inte United så mycket som de hade kunnar göra. Det var den där sista passningen, den där sista touchen som fattades. 1-0 stod det dock och det kunde United vara nöjda med än så länge.

Hemmalaget trummade vidare Direkt efter 45 minuter gjorde José Mourinho sitt första byte. Ut med Patrick Vieira och in med den mer offensive Sulley Munatri - ett klart budskap om vad han var ute efter. Det skulle dock inte dröja särskilt länge innan nästa målet kom. Efter ett vackert uppspel av United behövde endast Cristiano Ronaldo sätta pannan till från ett vackert slaget inlägg från Wayne Rooney.

Ett hårt slag för Inter som nu behövde göra minst två mål för att gå vidare till kvartsfinalen. Laget, som mot slutet av den första halvleken hade börjat komma igång lite, ställdes återigen mot det oförstörbara maskineriet. Zlatan försvann igen bland försvararna och känslan av hopplöshet hade säkert börja krypa in bland spelarna. Oflytet var dessutom maximal för Inter när inhoppande Adriano med en underbar volley fick bollen på stolpen.

Zlatan fick med ungefär en kvart kvar av ordinarie speltid ett gyllene läge att reducera. Svensken kom dessvärre aldrig in i situationen riktigt rätt och tvingades försöka få in bollen med magen, och bollen smet strax utanför stolpen. Den chansen var det närmaste Inter kom till att göra ett mål. Manchester United, som inte behövde anfalla mer, spelade endast ut matchen och kontrollerade den som ett storlag ska göra.

Matchen slutade 2-0 till United som därmed gick vidare till kvartsfinalen. Ridå för Inter.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.