Kaos när kungliga Real gästade Baskien

Matcher mellan kungliga Real Madrid och baskiska Athletic Bilbao brukar vara laddade. Lördagens drabbning var inget undantag.

Inom sex minuter hade Athleticspelarna Campo och Andoni Iraola fått sig var sitt gult kort. Men i den 37:e minuten spårade det ur mer än vanligt. Gabriel Heinze, som två minuter tidigare hade gett Real ledningen med en nick, styrde bollen in i eget mål. Bilbao hade därmed reducerat till 1-2. Publiken höjde ljudnivån och det var då det hände. En irriterad Yeste springer med full fart mot Iker Casillas och trycker ner den spanske landslagsmålvakten till marken. Kalabalik utbryter och det dröjer ett tag innan publiken förstår att Yeste fått rött kort och Aitor Ocio ett gult. Spelet återupptas och en irriterad Javier Martinez fäller Marcelo och får även han ett gult kort.

Det är riktigt irriterat efter målet och Yeste puttar omkull Casillas. Det hela slutar med att Yeste får rött och Aitor Ocio får ett gult kort. Två minuter senare får även Reals Klaas-Jan Huntelaar ett gult kort. Sneijder avslutade varningsorgien i första halvlek med att fälla Iraloa och få ett, inte särskilt överraskande, gult kort. Trots en man mindre på plan lyckades Athletic Bilbao kvittera. David Lopez frispark mot den bortre stolpen når Fernando Llorente som når högst och nickar in bollen till höger om Casillas.

Men i slutändan var målsiffran generös gentemot Real Madrid. Laget vann med hela 5-2 borta mot Athletic Bilbao. Förutom varningsorgie blev det alltså målkalas. Med tanke på det förvirrade försvar som Real Madrid lyckades uppbåda borde Bilbao ha kunnat få in mer än sina två mål. Nu knappar Real Madrid alltså in på Barcelona. Tre poäng från de spanska ledarna ligger de alltså tvåa. Men Barcelona möter Almera på söndag och har möjlighet att dryga ut till totalt sex poäng.