Fredag 7 Okt
Stockholm

Här häcklar danska fotbollsfans en burkplockare

Bilden som har upprört många.
1 av 2
Bilden som har upprört många. Foto: Ayşe Dudu Tepe
Bröndby-fans häcklade en burkplockare genom att kasta mynt, flaskor och ta bilder på henne i fontänen.
2 av 2
Bröndby-fans häcklade en burkplockare genom att kasta mynt, flaskor och ta bilder på henne i fontänen. Foto: Ayşe Dudu Tepe

Fotbollsanhängare till Bröndby kastade mynt, flaskor och tog foton på en burkplockare i en fontän inför en match under söndagen. Bilden på händelsen upprör många – särskilt journalisten Ayşe Dudu Tepe som tog bilden.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den danska journalisten Ayşe Dudu Tepe gick ner på stan i centrala Köpenhamn för att titta på fotbollssupportrarna som laddade inför det heta stadsderbyt mellan FC Köpenhamn och Bröndby. Men när hon kom till Halmtorvet fick hon syn på något som hon helst inte hade velat sett.

När en kvinnlig burkplockare vadade efter pantflaskor i en fontän tog Bröndby-anhängare sig friheten att häckla henne på oerhört förödmjukande sätt.

"Som om hon vore en sorts björn"

– När jag såg situationen med kvinnan och fotbollsfansen, som dansade runt henne i vattnet som om hon vore en sorts björn samtidigt som de kastade mynt, flaskor, tog foton på henne, stannade jag och började fotografera, säger hon till Nyheter24

Tepe valde därefter att publicera en bild på händelsen på sin personliga Facebook-sida och sin Twitter – och då tog det fart. De flesta förfärades över bilden men vissa tog även illa upp av Tepes uppdatering där hon skrev: "Den vite mannen i sitt stoltaste ögonblick".

Vad är dina tankar angående bilden och fotbollssupportrarnas beteende?

– Det här är alarmerande förödmjukande. Det är viktigt att ta diskussionen om kön, klass och etnicitet i efterdyningarna av det här fotot. Det är uppenbart att fotot får alla att reagera.

Även en Bröndbysupporter såg vad som hände på Halmtorvet och reagerade:

– Det var pinsamt. Det var några som knuffade henne, några som hällde öl över henne och satte klistermärken på henne. Det värsta av allt var hur de slängde burkar i vattnet så att det stänkte vatten över henne, säger han till danska BT

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Svensk supersuccé i Europa League

Publicerades: 1 timme sedan

"Förväntar mig att Uefa agerar med kraft"

Publicerades: 2 timmar sedan

Djurgården tog ny Europaseger – Danielson hjälte

Publicerades: 2 timmar sedan

Christiansen: "Glad att min son stannade hemma"

Publicerades: 2 timmar sedan

Hareide: "Det är vidrigt att vi låter det ske"

Publicerades: 2 timmar sedan

HV:s dystra svit förlängs – fast i botten

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.