Bilden som har upprört många.
1 av 2
Bilden som har upprört många. - Foto: Ayşe Dudu Tepe
Bröndby-fans häcklade en burkplockare genom att kasta mynt, flaskor och ta bilder på henne i fontänen.
2 av 2
Bröndby-fans häcklade en burkplockare genom att kasta mynt, flaskor och ta bilder på henne i fontänen. - Foto: Ayşe Dudu Tepe

Här häcklar danska fotbollsfans en burkplockare

Fotbollsanhängare till Bröndby kastade mynt, flaskor och tog foton på en burkplockare i en fontän inför en match under söndagen. Bilden på händelsen upprör många – särskilt journalisten Ayşe Dudu Tepe som tog bilden.


Den danska journalisten Ayşe Dudu Tepe gick ner på stan i centrala Köpenhamn för att titta på fotbollssupportrarna som laddade inför det heta stadsderbyt mellan FC Köpenhamn och Bröndby. Men när hon kom till Halmtorvet fick hon syn på något som hon helst inte hade velat sett.

När en kvinnlig burkplockare vadade efter pantflaskor i en fontän tog Bröndby-anhängare sig friheten att häckla henne på oerhört förödmjukande sätt.

"Som om hon vore en sorts björn"

– När jag såg situationen med kvinnan och fotbollsfansen, som dansade runt henne i vattnet som om hon vore en sorts björn samtidigt som de kastade mynt, flaskor, tog foton på henne, stannade jag och började fotografera, säger hon till Nyheter24

Tepe valde därefter att publicera en bild på händelsen på sin personliga Facebook-sida och sin Twitter – och då tog det fart. De flesta förfärades över bilden men vissa tog även illa upp av Tepes uppdatering där hon skrev: "Den vite mannen i sitt stoltaste ögonblick".

Vad är dina tankar angående bilden och fotbollssupportrarnas beteende?

– Det här är alarmerande förödmjukande. Det är viktigt att ta diskussionen om kön, klass och etnicitet i efterdyningarna av det här fotot. Det är uppenbart att fotot får alla att reagera.

Även en Bröndbysupporter såg vad som hände på Halmtorvet och reagerade:

– Det var pinsamt. Det var några som knuffade henne, några som hällde öl över henne och satte klistermärken på henne. Det värsta av allt var hur de slängde burkar i vattnet så att det stänkte vatten över henne, säger han till danska BT

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.