Vicente Del Bosque har fått peta många stjärnor.
1 av 6
Vicente Del Bosque har fått peta många stjärnor. - Foto: Bildbyrån
Nolito blev uttagen. John Guidettis konkurrent i Celta Vigo.
2 av 6
Nolito blev uttagen. John Guidettis konkurrent i Celta Vigo. - Foto: Bildbyrån
Diego Costa blev inte heller uttagen.
3 av 6
Diego Costa blev inte heller uttagen. - Foto: Bildbyrån.
Det ryktades om att Torres skulle knipa Costas EM-plats men det slutade med att ingen av stjärnorna reser till Frankrike.
4 av 6
Det ryktades om att Torres skulle knipa Costas EM-plats men det slutade med att ingen av stjärnorna reser till Frankrike. - Foto: Bildbyrån
VM 2014 i Brasilien slutade med ett praktfiasko för Spanien som åkte ut i gruppspelet.
5 av 6
VM 2014 i Brasilien slutade med ett praktfiasko för Spanien som åkte ut i gruppspelet. - Foto: Bildbyrån
United-stjärnan fick också se sig petad. Se hela truppen i artikeln
6 av 6
United-stjärnan fick också se sig petad. Se hela truppen i artikeln - Foto: Bildbyrån

Flera superstjärnor ratas i den spanska EM-truppen

Under tisdagen tog Vicente Del Bosque ut 25 spelare till sommarens EM. 25 stycken ska bli 23 innan truppen är helt spikat men redan nu petas flera stjärnor.


Förbundskaptenerna släpper en efter en EM-trupperna till sommarens mästerskap. På tisdagen var det dags för Spanien att presentera sin preliminära trupp och det är många storstjärnor som hamnar utanför.

Sammanlagt har förbundskaptenen Vicente Del Bosque tagit ut 25 spelare. En siffra som ska minskas till 23 innan mästerskapet sätts igång. I truppen får spelare som Diego Costa och Juan Mata inte plats. Costa spelade inte de två senaste matcherna i Premier League på grund av skada och det ska vara anledningen till petningen.

– Jag vill inte ha spelare som är fysiskt osäkra, ska Vicente Del Bosque sagt enligt El Mundo.


Bildkälla: Bildbyrån

Målvakter: Iker Casillas (Porto), Sergio Rico (Sevilla), David De Gea (Manchester United).

Försvarare: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San José (Athletic Bilbao), Juanfran (Atletico Madrid).

Mittfältare: Bruno (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atletico Madrid), Thiago (Bayern München), Andres Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Pedro (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea), Saul Niguez (Atletico Madrid).

Anfallare: Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vazquez (Real Madrid).

Spanien hamnade i grupp D tillsammans med Kroatien, Tjeckien och Turkiet. De startar mästerskapet den 13 juni då Tjeckien står på andra sidan.

Om du är taggad på EM så vill du nog läsa hur mycket Sveriges EM-trupp är värderad till och om Albin Ekdals kamp mot klockan.

EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Rätt att peta Costa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.