Ronaldo skrämmer inte Porto

- 15/04/2009, 10:16 -

Potugisernas vänsterback: "Han är inget speciellt".

Manchester United har ett tufft utgångsläge inför kvartsfinalreturen i Champions League mot Porto. Efter 2-2 på hemmaplan behöver engelsmännen vinna eller göra minst tre mål i en oavgjord match för att gå vidare till semifinal. Något som inte lär bli alldeles enkelt. Porto har aldrig förlorat mot ett engelskt lag på hemmaplan.

En viktig kugge för United är förstås storstjärnan Cristiano Ronaldo. Portugisen har avgjort matcher på egen hand förr. Men i Porto räds man honom inte. Flera av Portospelarna känner Ronaldo från det portugisiska landslaget och vet vad han kan. Vänsterbacken Aly Cissokho är den som lär få uppdraget att stänga Ronaldos kant i kvällens match.

– För mig är Ronaldo som vilken spelare som helst. Han är inget speciellt och jag kommer inte att anpassa mitt spel efter honom. Jag ska vara lika fokuserad och noggrann som i alla andra matcher, säger han enligt The Sun.

Engelska krönikörer pekar ut Ronaldo som Uniteds nyckelspelare inför kvällens match. Men Unitedmanagern sir Alex Ferguson vill inte lägga något extra ansvar på sin världsstjärna.

–Alla måste lyfta sig i kväll. Det handlar inte bara om enskilda spelare, säger Ferguson enligt The Mirror.

Ferguson påpekar att United har varit i svåra situationer förr, och löst dem. Han minns särskilt Champions League-semifinalen mot Juventus för tio år sedan. Efter en oavgjord match på hemmaplan låg United under med 0-2 i Turin när laget, med Roy Keane i spetsen, vaknade och vände till 3-2-seger. United vann sedan hela turneringen efter finalseger mot Bayern München.

Porto - Manchester United, Viasat Fotboll, klockan 20.45.

Skrivet av: