Orutinerat Arsenal har slagläge

- 15/04/2009, 11:36 -

Wenger: "Erfarenhet är viktigt med vanligtvis överskattat".

Det är ett oerfaret Arsenal som möter Villarreal hemma på Emirates Stadium i kvällens kvartsfinalretur i Champions League. Skador gör att tränaren Arsene Wenger tvingas förlita sig på oprövade kort i startelvan. Framför allt i de bakre leden.

Målvaktstalangen Lukasz Fabianski, 23, ersätter Manuel Almunia mellan stolparna. Kieran Gibbs, 19, spelar vänsterback i stället för ryggskadade Gael Clichy. I mittförsvaret saknas William Gallas. Då även Johan Djourou är skadad, lär Mikael Silvestre ta platsen bredvid Kolo Touré. Silvestre är visserligen inte ung, men knappast heller den mest erfarne försvararen som går att hitta. Wenger är dock inte orolig.

– Erfarenhet är viktigt men vanligtvis ganska överskattat, säger han enligt Daily Mail.

Villarreal har också problem med skador. Cazorla saknas sedan tidigare och i helgens ligamatch mot Malaga gick även Marcos Senna sönder. Ett stort avbräck för spanjornerna.

Arsenal har med sig 1-1 från matchen i Spanien och går vidare till semifinal vid 0-0 eller vinst i kväll. Ett bra utgångsläge för Gunners. Att spela defensivt som satsa på 0-0 är dock inget som lockar Arsene Wenger.

– Vi kommer att försöka ha en positiv attityd. Vi vill vinna matchen. Det är farligt att gå för 0-0, säger han enligt The Guardian.

Arsenal - Villarreal, Viasat Sport, klockan 20.45.

Skrivet av: