Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mourinho beredd att gå ner i lön

Sport | 10/10/2008 21:05

Inters tränare är redo att ge sitt bidrag till att möta bankkrisen.

Krismedvetheten sprider sig över världen. Nu har den nått Inters tränare José Mourinho.

– För allas bästa skulle jag vara redo att gå ner i lön, säger han till det italienska nyhetsprogrammet Tg5 på en fråga om bankkrisen.

Mourinho, som på ett skämtsamt sätt skröt över sin höga lön i förra veckan, pratar också om hur han har tagits emot i Italien.

– Det talas om mig på ett sätt som brister i respekt. Men jag måste vänja mig. Jag kommer inte ändra på mig till hundra procent, den italienska fotbolen kommer inte göra om mig, det italienska samhället kommer inte heller göra om mig. Och det sista jag vill göra är att förändra någonting. Jag vill inte förändra någonting alls, säger Mourinho i nyhetsprogrammet enligt La Gazzetta dello Sport.

Portugisen är bitter över att han tidigare segrar med Porto och Chelsea inte verkar räknas i Italien.

– Till exempel i England så är en person som har vunnit en gång, vunnit något stort, som har trätt in i histiorieböckerna, han är en vinnare för resten av livet. Här verkar det som om man måste göra något exceptionellt för att kunna åtnjuta respekt. Det kanske finns en tävling på månen som jag behöver vinna för att ses på ett annat sätt.

Skrivet av: