Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bjärsmyr tiger om proffsrykten

Sport | 07/06/2009 11:00

Nyheter24 möter några av profilerna i Sveriges U21-landslag inför EM på hemmaplan.

EM för U21-landslag närmar sig med stormsteg, och i den svenska truppen finns en avslappnad IFK Göteborg-back som varit ett hett objekt för utländska storklubbar under våren. Mattias Bjärsmyr har gjort en mycket bra vårsäsong med klubblaget, och som den lagkapten han är var han den enda, enligt förbundskaptenerna Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg, som var "given" i den svenska EM-truppen. Det gör dock inte Bjärsmyr mindre spänd inför det som komma skall.

– Det här är ju nytt för mig också, jag har aldrig spelat mästerskap, säger Bjärsmyr till Nyheter24.

– Än så länge är det rätt avslappnat, men det kommer nog komma krypandes mer och mer.

AZ Alkmaar, Fiorentina, Brügge och Rosenborg är fyra klubbar som sägs vara intresserade av mittbacken. Holländarna har öppet uttalat sitt intresse och "Viola" sades ligga mycket nära ett köp. Tillfället att spela till sig ett proffskontrakt kan knappast bli bättre än under EM.

– Ja, det är klart. Det är det ju för alla. Om man gör det bra det vill säga, säger Bjärsmyr med ett skratt.

Frågan är dock om 23-åringen inte redan har något planerat för tiden efter EM.

– No comments, som det så vackert heter.

Är det något som är klart?

– Nej.

Sverige inleder U21-EM den 16 juni mot Vitryssland. Lagkapten Mattias Bjärsmyr blir en viktig kugge i den startelva som då ska ta det första steget mot en succé för svensk del.

Skrivet av: