4-0 - måltorkan släppte mot Malta

Burop utbyttes till jubel och sång på Ullevi.

Alla matcher är ödesmatcher i det fortsatta VM-kvalspelet för Sverige. Detta efter förlusten mot Danmark i lördags.

Malta fick en trippelchans i inledningen. Isakssons utrullade boll når en Maltaspelare, på det följer tre bra Maltachanser. Det borde varit 0-1 där. Sverige hade tur. Något som man tidigare eftersökt.

1-0 kom genom en nick från en rätt ställd Kim Källström. Fint inlägg från Safaris vänster ned på Rasmus Elm. Elms boll träffar ribban och studsar ned precis framför Källström som placerade bollen. Man kunde nästan höra en lättnadens suck från landslaget.

Sveriges första halvlek imponerade inte i övrigt. Zlatan skakade på huvudet när han gick av planen. Burop ljöd på Ullevi. En extra växel behövdes till andra halvlek. Och den kom.

Snygg koncis hörna från Källström, Majstorovic med skönt häng vid första stolpen når högst och nickar in 2-0 tio minuter in i andra. Nu sjöng publiken på Ullevi i stället.

Vansinnessnygg smygklack bakåt från Rasmus Elm till Zlatan som chippar in 3-0.

4-0 kom strax efter på ett mycket fint passningsspel, sista passet snett inåt bakåt, når Marcus Berg som resolut bredsidar in målet.

Bäst på planen var Rasmus Elm som byttes ut mot Tobias Hysén kvarten från slutet. Alla ersättare får fullt godkänt men något storspel bjöd laget inte upp till.

Vinst med fem mål hade krävts för att gå om Portugal i tabellen. Fyra mål var viktigt ändå, för spelarna och hela laget. Man visade att det inte krävs en Zlatan att göra svenska mål

Nu är det bara fyra matcher och fyra vinster kvar.