Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slutbett på fotbollsplanen

- 04/07/2009, 20:10 -

FIFA kommer att bestraffa beende spelare i framtiden.

Fotbollsspelare som ber på planen kommer i framtiden att bestraffas av FIFA. Det står klart efter det internationella fotbollsförbundet anammat den danske generalssekreterarens, Jim Stjerne Hansen, initiativ att sära på religion och fotboll.

Det var efter Brasiliens Confederations Cup-seger som de mesta världsmästarna kollektivt tackade Gud för segern – något som Hansen reagerade starkt på.

– Personligen menar jag att man inte ska blanda religion och politik till den grad att det närmast är tal om manifestation av en religiös ståndpunkt. På samma sätt som vi säger nej till politiska manifestationer så säger vi nej till religiösa, sa han då till Kristeligt Dagbladet.

FIFA har nu skickat ett brev till det brasilianska fotbollsförbundet där man ber dem att trappa ned på de religiösa uttrycken. Spelare som uttrycker sig för religiöst kommer att bestraffas och kan dessutom komma att bli avstängda.

– Mitt huvudsyfte är att det är Danmark och Turkiet som spelar fotboll, inte kristendomen och islam. Den här gången var det kristendom, men nästa gång kan det vara en annan religiös rörelse. Då kan vi till slut få några religiösa krig över till fotbollsplan.

Rätt eller fel? Du vet var du kan kommentera.

Skrivet av: