U21-finalen - ingen vänskapsmatch

Tyskland och England spelar för framtiden.


En sak kan du räkna med.

Finalen i U21-EM mellan Tyskland och England kommer inte bli en vänskapsmatch.

Det är första gången någonsin som Tyskland når hela vägen fram. För Englands del har det gått 25 år sedan de senast var i final.

Båda lagen har ett i grunden mycket fysiskt spel. Båda lagen har också varsin halvgalen tränare att ställas till svars inför.

Tyska "Besten" Horst Hrubesch ställs emot engelska "Psycho", Stuart Pearce. Lysande förutsättningar för en god kamp.

Stuart Pearce hyllas av Svennis som tror att U21-tränaren kan bli aktuell för Englands seniorlandslag. Pearce var med som spelare när Tyskland slog ut England i VM 1990 och EM 1996 och lär hysa ett visst agg mot laget.

Favoriter inför matchen torde ändå Tyskland vara.

England har inte imponerat spelmässigt och var det sämre laget i semifinalen mot Sverige. Lagen möttes under gruppspelet i en match som slutade 1-1. England ställde då upp med en reservelva eftersom man redan var färdiga för avancemang.

– Jag anser inte att det var ett B-lag vi mötte, matchen visade att England har en trupp med 23 mycket kapabla spelare, säger Tysklands tränare Horst Hrubesch.

England har viktiga spelare avstängda: anfallarna Gabriel Agbonlahor och Frazier Campbell samt målvaktshjälten Joe Hart.

En annan målvaktshjälte står i Tysklands mål. Manuel Neuer har varit överlägset bäst under hela turneringen och stod bakom semifinalvinsten mot Italien.

På läktaren kommer bland agenter och scouter Englands A-landslagstränare Fabio Capello att sitta. Det gäller att visa upp sig i måndagens match. Man spelar för framtiden.

Tyskland - England, 20.45, TV4+

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!