Tyskland förnedrade England

Seger med 4-0, Scott Loach syndabock för England.

I U21-EM:s final inledde England piggast. Något som de inte hade mycket för.

England saknade inte bara marginalerna på sin sida. Även ett vasst anfall och en målvakt med rutin hade behövts. 4-0 är faktiskt rättvisa segersiffror för Tyskland.

Det för dagen rödklädda Tyskland arbetade upp sig en kvart in i matchen. I minut 23 tog de ledningen genom Gonzalo Castro. En försenad utrusning av andremålvakten Scott Loach i kombination av en uppvisning i viljestyrka från Castro låg bakom. Chippen är välplacerad. Bollen skulle bara in.

Mesut Özil utökar till 2-0 i andra halvleks första minuter. Frispark från 35 meter som smeker sig fram. Målvakten går åt helt fel håll och får vänsterhandens fingertoppar lätt på bollen. Han är alltid steget efter och får ses som yttersta orsak till Englands underläge.

Tyskland hade också ett betydligt stabilare försvarsspel än England. Fruktlösa engelska försök stoppas högt upp på plan. Kom de närmare straffområdet stod det en tysk vägg i vägen. Tyskarna kan konsten att backa hem. Ändå var det ingen tråkig fotboll publiken i Malmö fick se.

3-0 är en vänster bredsida från Sandro Wagner, in i mål via tunnel på målvakten. Loach gör ännu en tabbe och är ännu ett steg efter. Med tio minuter kvar finns bara desperation hos England.

4-0. Ingen desperation från Tyskland. Wagner punkterar inte. Han förnedrar England.

Man kan inte klandra målvakten Loach för allt. Förstahandsvalet Joe Hart drog på sig ett gult kort, omoget och onödigt, under straffläggningen mot Sverige. Detta fick England betala för i finalen. Det som saknas var kanske tryggheten bakåt för att våga ta i framåt.