Victoria Svensson slutar efter EM

Mesta landslagsspelaren lämnar blågult - efter 13 år.


Victoria Sandell Svensson har bestämt sig.

EM i Finland som inleds om några veckor blir hennes sista matcher i svenska landslaget.

– Jag har pratat med Thomas (Dennerby) och han vet om situationen. Jag slutar efter EM, det känns mest naturligt eftersom jag har sagt nej till VM-kvalet i höst, säger 32-åriga Victoria till Borås Tidning.

Debuten begicks för 13 år sedan mot Italien. Efter det har hon spelat 160 matcher i blågul dress.

För den större publiken blev hon känd under VM i USA 2003. Där tog damlandslaget silver och Sandell Svensson fick en plats i världslaget. Hon röstades fram till turneringens näst mest värdefulla spelare, efter tyskan Birgit Prinz.

Sedan 2003 har hon varit landslagskapten. Och en spelare man alltid kunnat räkna med att hon presterar på en hög nivå.

I helgen gick "Vickan" i prideparaden i sin Djurgårdentröja. Klubblaget blir hon kvar i ett tag till. Men landslaget blir alltså en stjärna kort efter EM.

Skrivet av:

Senaste nytt

Viktiga lärdomar för Häcken: "Väldigt givande"

idag 00:04

Häcken pressade Leverkusen – men förlorade

igår 22:58
Fem matcher, fem förluster. Häckens trista svit i Europa League fortsatte när Bayer Leverkusen kom på besök. Hisingslaget stod emot bra, men föll till slut med 0–2.

Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

igår 22:26
För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.

Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

igår 22:04
Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.

Två mål på fem sekunder när Luleå derbyvann

igår 21:36
Två mål på fem sekunder (!) avgjorde norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå. Linus Omark och Oscar Eklind såg till att Luleå kunde ta en sällsynt derbyseger på hemmais, 2–0. Det är derby, heta känslor, skönt att dra det längsta strået, säger Omark till TV4 Play.

Lundström missar premiären: Chansar inte

igår 20:36
Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.