Kvalfylld lördag

Stormatch i Sydamerika och tjeckoslovakiskt derby i Europa.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Lördagen bjuder, förutom Sveriges ödesmatch mot Ungern, på en rad andra intressanta VM-kvalmatcher runt om i världen.

I det sydamerikanska VM-kvalet möts, tidigt på söndagsmorgonen svensk tid, de två giganterna Argentina och Brasilien. En match som, ur poängsynpunkt, är allra viktigast för hemmalaget Argentina. Maradonas gäng ligger just nu fyra i kvaltabellen, på den sista VM-platsen. Två poäng bakom jagar Ecuador.

Brasilien lär dock inte ge bort något gratis i nattens match. Laget är, trots en förstaplats i tabellen, på intet sätt klart för VM och en prestigematch som den mot Argentina vill man inte förlora.

I Europas kvalgrupp 7 har Frankrike chansen att knappa in på gruppledaren Serbien via en seger hemma mot kvalfloppande Rumänien. Samtidigt möts Island och Norge i en helnordisk drabbning i grupp 9. Seger är ett måste för norrmännen om de ska ha chans på andraplatsen bakom den överlägsne gruppledaren Holland.

I grupp 3 kan Slovakien ta ett stort steg mot sitt första VM-slutspel. Vid vinst i hemmaderbyt mot Tjeckien rycker slovakerna åt sig en stor gruppledning. Men det lär bli tufft. Tjeckerna är troligen revanschsugna efter 1-2-förlusten på hemmaplan och en överlag usel kvalinsats.

I Sveriges grupp möts Danmark och Portugal i Köpenhamn. Resultatet i den matchen kan förstås betyda mycket för Sveriges chanser att nå VM. En dansk seger skulle innebära att de rödvita är i princip klara för VM. Samtidigt skulle då Sverige, förutsatt att det blir seger mot Ungern, ha en bra chans att komma före portugiserna i gruppen. Vinner Portugal matchen i Köpenhamn, så ser det däremot mörkare ut för svenskarna i kampen om andraplatsen.

Följ matcherna och kolla in kvaltabellerna här.

Skrivet av: