Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Kvalfylld lördag

Sport | 05/09/2009 17:50

Stormatch i Sydamerika och tjeckoslovakiskt derby i Europa.

Lördagen bjuder, förutom Sveriges ödesmatch mot Ungern, på en rad andra intressanta VM-kvalmatcher runt om i världen.

I det sydamerikanska VM-kvalet möts, tidigt på söndagsmorgonen svensk tid, de två giganterna Argentina och Brasilien. En match som, ur poängsynpunkt, är allra viktigast för hemmalaget Argentina. Maradonas gäng ligger just nu fyra i kvaltabellen, på den sista VM-platsen. Två poäng bakom jagar Ecuador.

Brasilien lär dock inte ge bort något gratis i nattens match. Laget är, trots en förstaplats i tabellen, på intet sätt klart för VM och en prestigematch som den mot Argentina vill man inte förlora.

I Europas kvalgrupp 7 har Frankrike chansen att knappa in på gruppledaren Serbien via en seger hemma mot kvalfloppande Rumänien. Samtidigt möts Island och Norge i en helnordisk drabbning i grupp 9. Seger är ett måste för norrmännen om de ska ha chans på andraplatsen bakom den överlägsne gruppledaren Holland.

I grupp 3 kan Slovakien ta ett stort steg mot sitt första VM-slutspel. Vid vinst i hemmaderbyt mot Tjeckien rycker slovakerna åt sig en stor gruppledning. Men det lär bli tufft. Tjeckerna är troligen revanschsugna efter 1-2-förlusten på hemmaplan och en överlag usel kvalinsats.

I Sveriges grupp möts Danmark och Portugal i Köpenhamn. Resultatet i den matchen kan förstås betyda mycket för Sveriges chanser att nå VM. En dansk seger skulle innebära att de rödvita är i princip klara för VM. Samtidigt skulle då Sverige, förutsatt att det blir seger mot Ungern, ha en bra chans att komma före portugiserna i gruppen. Vinner Portugal matchen i Köpenhamn, så ser det däremot mörkare ut för svenskarna i kampen om andraplatsen.

Följ matcherna och kolla in kvaltabellerna här.

Skrivet av: