Tyskland nära VM

Samtidigt som Norge hjälpte Sverige.


Höstens VM-kvalspurt tjuvstartade redan på onsdagen med fem europeiska kvalmatcher.

I grupp 4 tog Tyskland ett stort kliv mot VM genom att besegra Azerbajdzjan på bortaplan med 2-0. Bastian Schweinsteiger och Miroslav Klose gjorde varsitt mål för tyskarna.

I grupp 9 vann Norge med hela 4-0 hemma mot Skottland sedan skottarna fått en tidig utvisning. Morten Gamst Pedersen blev tvåmålsskytt. Den norska segern hjälper Sverige i jakten på en VM-plats.

Det är nämligen bara åtta av nio grupptvåor som får chans till playoff-spel om en VM-plats. Den sämsta grupptvåan i det europeiska kvalet missar VM. Norges vinst mot Skottland innebär att tvåan i grupp 9, oavsett om det blir Norge, Skottland, Makedonien eller Island, kommer att hamna på ett sämre poängsnitt än Sverige, förutsatt att Sverige vinner sina återstående kvalmatcher.

I grupp 9 är Holland, som spelade 2-2 mot England i en träningslandskamp på onsdagen, sedan länge klart för VM i Sydafrika. Även engelsmännen ligger bra till för en VM-plats. Laget leder grupp 6 sju poäng före Kroatien, som i går bortabesegrade Vitryssland med 3-1.

I grupp 7 fick Frankrike slita hårt för att bortaslå Färöarna. Matchen slutade 1-0 till fransmännen sedan Andre Pierre Gignac gjort matchens enda mål. Och Frankrike lär få fortsätta slita för att nå VM. Just nu leder Serbien kvalgrupp 7. Frankrike är bara tvåa, fem poäng efter men med en match mindre spelad.

I det nordamerikanska VM-kvalet vann Mexiko över USA med 2-1, trots att Charlie Davies gav amerikanerna en tidig ledning. Segern var nödvändig för Mexiko i jakten på en av tre nordamerikanska VM-platser. Laget ligger fortfarande fyra i kvalgruppen, men är nu bara en poäng efter Honduras och USA som är tvåa och trea. Costa Rica leder gruppen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!