Lördag 12 Jun
Stockholm

Hamrén låter Zlatan vara

1 av 2
2 av 2

Erik Hamrén ligger lågt när det gäller Zlatan Ibrahimovics framtid i landslaget. ”Jag lägger inte energi på saker jag inte kan påverka”, säger förbundskaptenen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under gårdagen var Sveriges nye förbundskapten Erik Hamrén i Göteborg där han träffade tidningar, inte minst med tanke på landslagslägret i januari.

Givetvis kom även Barcelonas Zlatan Ibrahimovic på tal. Hans framtid i blågult intresserar de flesta och även om Hamrén förstår intresset var han samlad inför pressen.

- Jag vill att han ska vara med i landslaget och då får man bedöma vad man ska göra för att öka chanserna att det ska bli så. För mig är det att visa respekt. Han har haft ett enormt program med klubblaget, sade Erik Hamrén enligt Göteborgs-Posten.

Ännu har han inte tagit en andra kontakt med anfallsesset, som heller inte hört av sig till Hamrén. Förbundskaptenen planerar dock att träffa Zlatan så fort det lugnat ner sig för att få med honom i truppen.

- Det är viktigt att träffa människor för att skapa en relation och inte bara prata över telefon. Och det kommer jag att få, så småningom. Men det får vänta, hans program ser rätt tufft ut i starten på året.

Någon direkt oro känner dock inte tränaren, som fortfarande är verksam i Rosenborg. Han har annat att tänka på.

– Jag går inte och lägger energi på saker jag inte kan påverka. Det måste du lära dig om du ska hålla på med det här och det försöker jag lära ut till mina spelare också – lägg energi på det du kan påverka. Vi får svar från Zlatan tids nog.

Kommentera
Kopiera länk
Dela