Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Ibra" tvekar: "Kanske inte håller till nästa VM"

- 01/03/2011, 10:21 -
Men om han blir kvar även till nästa VM, det är inte säkert än.
1 av 4

Men om han blir kvar även till nästa VM, det är inte säkert än.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

2 av 4

Luca Bruno/AP/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic trivs i landslaget.
3 av 4

Zlatan Ibrahimovic trivs i landslaget.

Petros Karadjias/AP/SCANPIX

4 av 4

Luca Bruno/AP/SCANPIX

Den svenske jättestjärnan trivs i landslaget mer än någonsin och är stolt över att få bära kaptensbindel. Men om det blir ett VM i Brasilien 2014, det återstår att se.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic lämnade landslaget i ren besvikelse efter att Sverige missade VM i Sydafrika.

Nu är han tillbaka, redo för att lyfta det blågula laget och leda de yngre spelarna till VM i Brasilien 2014.

Men om han själv kommer att resa med, det är inte den svenske jättestjärnan lika säker på.

– Jag tycker att man ska ha toppspelarna i landslaget. Jag känner mig bra nu. Jag känner mig på topp. Men när VM kommer vet jag inte om jag kommer att vara i samma form eller vara den samme Ibrahimovic som jag är i dag. Men om jag är det, då kommer jag att vara där, garanterat, säger "Ibra" i en lång intervju med Eurosport.

Turbulensen var vild kring Ibrahimovic och landslaget efter att Sverige misslyckats med att ta sig till sommarens stora världsmästerskap.

Den svenske jättestjärnan gjorde det otänkbara och lämnade landslaget i sticket.

Upprörd över den stora missen vände han ryggen till och tackade för sig.

– Jag var väldigt besviken och motivationen försvann. Sakta men säkert kom motivationen tillbaka, adrenalinet kom tillbaka, och till slut sa jag: "jag behöver landslaget". Jag behöver landslaget mer än vad de behöver mig, säger han.

Inte nog med att han bara återvände. Han fick även uppgiften att bära kaptensbindeln av den nye förbundskaptenen Erik Hamrén - en uppgift som Milan-anfallaren inte ångrar över att ha tackat ja till.

– För att hålla mig på toppnivå så behövde jag landslaget, så jag bestämde mig för att komma tillbaka. Jag var kapten när jag slutade och jag blev kapten när jag återvände. Det är en väldigt stor ära för mig att vara lagkapten, speciellt med tanke på min bakgrund och att jag inte har ett svenskt namn. Jag ses som en halvutlänning, trots att jag ändå känner mig som 100 procent svensk.

Zlatan Ibrahimovic nätade direkt i sin senaste landslagscomeback. Får vi se fler mål av honom i landslaget till nästa VM?