Anders Svensson missar både EM-kvalet och början av allsvenskan.
1 av 3
Anders Svensson missar både EM-kvalet och början av allsvenskan. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
Behrang Safari går samma öde till mötes och missar Moldavien-matchen då han är fotskadad.
2 av 3
Behrang Safari går samma öde till mötes och missar Moldavien-matchen då han är fotskadad. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Förbundskapten Erik Hamrén har fått två tunga skadebesked den här veckan.
3 av 3
Förbundskapten Erik Hamrén har fått två tunga skadebesked den här veckan. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Svensson knäskadad - missar EM-kvalet

Ytterligare en spelare kommer missa EM-kvalet mot Moldavien den 29 mars - mittfältaren Anders Svensson har åkt på en knäskada.


BORÅS. Nu har nästa skadebekymmer dykt upp för det svenska fotbollslandslaget. Anders Svensson har drabbats av en broskskada i knäet och kommer inte kunna delta i EM-kvalet mot Moldavien den 29 mars.

- Det är en broskbit i knäet som har släppt. Han har varit med och tränat men har haft värk i vissa situationer under två veckor, säger Elfsborgs sjukgymnast Jan Andblad till Expressen.

Man räknar med att Svensson kommer vara borta i ungefär sex veckor. Det innebär att han inte bara missar EM-kvalet. Han missar också inledningen av allsvenskan.

- Vi trodde först att det skulle släppa men så gjorde vi magnetröntgen som visade på en liten broskskada.

- I samförstånd med Leif Swärd, landslagsläkare, bestämde vi att det var bäst att åtgärda detta på en gång. Risken hade annars varit att det hade släppt mer, säger Andblad.

Förbundskapten Erik Hamrén har därmed ytterligare bekymmer inför matchen mot Moldavien. Som Nyheter24 rapporterade under måndagen kommer backen Behrang Safari också att missa kvalmatchen på grund av en fotskada.

/
/
/
/
/
EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!