Erik Hamrén siktar på att få jubla igen.
1 av 3
Erik Hamrén siktar på att få jubla igen. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Får lillebror Finland lära sig ytterligare en läxa av storebror Zlatan?
2 av 3
Får lillebror Finland lära sig ytterligare en läxa av storebror Zlatan? - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Klart man vill se hur det slutar när detta gäng sätter sig på en Finlandsfärja.
3 av 3
Klart man vill se hur det slutar när detta gäng sätter sig på en Finlandsfärja. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Så skaffar du biljetter till hatmötet mot lillebror

I början av oktober möter Sverige lillebror Finland på bortaplan i EM-kvalet. Biljetterna, som lär vara åtråvärda, släpps på torsdag.


Kan Finland ta revansch?

Det blev utskåpning deluxe när Sverige och Finland möttes på Råsunda tidigare under EM-kvalet. Slutresultatet blev 5-0 i blågul favör efter att finske målvakten Anssi Jaakkola gjort en minst sagt dålig landslagsdebut.

Zlatan Ibrahimovic visade vilken stjärna han är för det svenska landslaget när han satte tre mål och passade fram till ett fjärde. Den finska backlinjen var totalt chanslös. Blir det repris den 7 oktober?

STOCKHOLM. Det är som upplagt för en festhelg när det vankas EM-kval mellan Sverige och Finland i Helsingfors den 7 oktober. Framför allt med tanke på färdsättet som de flesta svenska supportrarna lär välja.

Kombinationen Pippiflätor, vikingahjälmar och Finlandsfärjor kan bli en upplevelse som ingen varit med om sedan Promoes "Svennebanan"-video såg dagens ljus.

De 4 000 biljetter som Svenska fotbollförbundet förfogar över lär gå åt som smör i solsken. Så här gör du för att få tag på dem.

Biljetterna lottas ut till de som ansöker

Förbundets ansökningstjänst för biljetter öppnar först på torsdag men det gäller att vara snabb när den väl öppnar. Det är dock ett lotteri eftersom fler än 4 000 ansökningar lär komma in. Alltså fungerar det ungefär som SvFF:s "strafftombola".

Lojalitet belönas av SvFF

För den som vill ha en fördel i lotteriet gäller det att bli medlem i Landslagets Supporterklubb, som får en viss del av biljetterna varje släpp. Det kostar dock 200 kronor per år. Medlemmarna kan tillgodoräkna sig "lojalitetspoäng" varje gång de går på en landskamp - poäng som sedan kan användas för att skaffa sig olika fördelar, framför allt när det vankas åtråvärda matcher eller mästerskap.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.