Swedbank Arena.
1 av 2
Swedbank Arena. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Sune Hellström, mannen som ansvarar för Swedbank Arena å SvFF:s vägnar.
2 av 2
Sune Hellström, mannen som ansvarar för Swedbank Arena å SvFF:s vägnar. - Foto: TOMAS ONEBORG / SvD / SCANPIX

Nu skjuter biljettpriserna i höjden?

Den sista tävlingslandskampen har med största sannolikhet spelats på Råsundastadion. Flytten till Swedbank Arena öppnar för en ny smäll mot arbetarna som vill titta på fotboll.


Råsunda:

Råsundastadion invigdes officiellt den 17 maj 1937 med en landskamp mellan Sverige och England som svenskarna förlorade med 4-0. Publiken som kommit till arenan har genom åren kunnat skåda världsstjärnor som Pelé, Johan Cruyff och Ronaldinho.

Publikrekordet för Råsundastadion landade på 52 943 då Sverige mötte Västtyskland 1965.

Under tisdagskvällen kan alltså den sista tävlingslandskampen för det svenska landslaget spelas på den klassiska arenan.

STOCKHOLM. Dagen efter Sveriges stora bragd mot Holland står det klart att det svenska landslaget spelar sin nästa tävlingsmatch någonstans mellan Warzawa och Kiev. Men när det väl är dags för landskamp i detta avlånga land igen, spelar laget inte på Råsundastadion.

– Om allt går som det ska, kommer vi att spela på Swedbank Arena till VM-kvalet, dock beror det lite på hur lottningen ser ut och att arenan hinner bli helt färdig till dess, konstaterar Sune Hellströmer för Nyheter24.

Matchen mot Holland hade varit ett ypperligt tillfälle att fylla Swedbank Arena till bredden. Frågan är dock om det hade varit värt det för den gemene arbetaren:

– Jag kan inte i dag svara på om biljettpriserna kommer att öka, det är så många faktorer som kan avgöra det.

Hur ser ni på förhållandet mellan publiksiffror kontra biljettintäkter till matcher på Swedbank Arena?

– Det är en beslutprocess vi precis påbörjat och jag kan inte uttala mig ännu. Men runt om Swedbank Arena finns det fler möjligheter att tjäna pengar på andra sätt än bara biljettförsäljning.

/
/
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.