1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Landskamp mot England - då förlorar vi aldrig

Erik Hamréns landslag ska i kväll försöka förlänga en 43 år lång svit - Nyheter24 ger dig alla förutsättningar inför matchen.


Så startar Sverige

4-2-3-1:

Målvakt: Andreas Isaksson.

Backlinje: Mikael Lustig, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Martin Olsson.

Defensivt mittfält: Pontus Wernbloom, Kim Källström.

Offensivt mittfält: Rasmus Elm, Johan Elmander, Sebastian Larsson.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic.

LONDON. Sedan 1968 har följande saker hänt: Sovjetunionen har upplösts, Beatles kollapsat och Justin Bieber fötts. Däremot har Sverige aldrig förlorat mot England i en fotbollslandskamp. En svit som vi svenskar aldrig är sena med att ta upp.

- Vår statistik mot England är rolig, hoppas vi kan förlänga den till 50 år, säger Sebastian Larsson på presskonferensen inför matchen och fortsätter:

– Men det kommer att bli en tuff match, det är aldrig lätt att möta England på Wembley, det kommer att bli fysiskt.

"Zlatan har bara gjort 20 bra minuter mot engelska lag"

På 43 år har Sverige spelat mot England tio gånger. På de matcherna har Sverige vunnit tre, spelat oavgjort sju och - och om du inte kan räkna ut det själv - förlorat noll gånger.

Inför matchen har det mesta av snacket i England handlat om hur överskattad Zlatan Ibrahimovic är - ett av den brittiska pressens absoluta favoritämnen. Förbundskaptenen Fabio Capello var mannen som plockade svensken till den italienska fotbollen.

- Ibrahimovic är en riktigt bra spelare som kan avgöra toppmatcher helt på egen hand, kommenterade italienaren.

 - Jag köpte honom som Juventus-manager och av den anledningen vet jag hur viktigt han är för Sverige och vilken verklig fara han är för varje motståndare.

Med eller utan Zlatan - Sverige har gjort tredje mest mål av alla i EM-kvalspelet - 31 stycken på tio matcher. Och i kväll får "Ibra" chansen att täppa igen truten på den brittiska pöbeln.

Matchen startar 21.00 och visas i bland annat TV4.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!