Tisdag 3 Aug
Stockholm

Gerndt stängs av från landslaget: "En markering"

Alexander Gerndt sparkas från landslaget. När han återvänder är oklart.
Alexander Gerndt sparkas från landslaget. När han återvänder är oklart. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Alexander Gerndt kickas från landslaget efter domen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Dömdes för misshandel

Alexander Gerndt dömdes till villkorlig dom för misshandel och misshandel av sin exfru. Han tilldelades 80 dagsböter á 1 000 kronor och ska betala skadestånd till exfrun. Ett straff som anfallaren nu har överklagat:

– Jag yrkar att hovrätten helt frikänner Alexander Gerndt från ansvar samt befriar honom från att utge skadestånd så som tingsrätten beslutat, skriver Gerndts nye privata advokat Johan Eriksson i överklagan.

STOCKHOLM. Alexander Gerndt stängs av från landslaget på obestämt tid. Så sent som i tisdag dömdes anfallsstjärnan till villkorlig dom och 80 dagsböter à 1 000 kronor i skadestånd  efter att ha fällts för ringa misshandel och misshandel på sin ex-hustru.

På onsdagskvällen kom alltså nästa smäll för Gerndt, som stängs av efter att förbundet haft möte om spelarens dom.

– Det var en enig styrelse som tog beslutet och det gäller tills annat beslut tagits på eventuellt andra grunder och nya fakta finns, säger det Svenska Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det är också en markering om att om man är dömd för hustrumisshandel, eller annan form av misshandel eller exempelvis om någon säljer knark eller liknande, så är det sådant som vi inte kan acceptera samtidigt som spelaren ska representera Sverige. Vi hade en bra och lång diskussion och vi enades om att det var rätt just nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela