En bedrövad Guidetti tvingades avbryta träningen.
1 av 5
En bedrövad Guidetti tvingades avbryta träningen. - Foto: Scanpix
John Guidetti lär debutera med A-landslaget i morgon.
2 av 5
John Guidetti lär debutera med A-landslaget i morgon. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Träningen med landslaget dagen innan matchen mot Kroatien slutade i kris för Guidetti.
3 av 5
Träningen med landslaget dagen innan matchen mot Kroatien slutade i kris för Guidetti. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
John Guidetti var osäker till spel i morgon. Men nu är han alltså redo.
4 av 5
John Guidetti var osäker till spel i morgon. Men nu är han alltså redo. - Foto: Scanpix
Zlatan om Guidetti: "Han känns intressant. Kul att någon någon fått komma upp men vi måste ha tålamod med honom och ge honom lugn och ro att utvecklas som hela Sverige vill att han utvecklas. Jag sitter här i dag och klarat det hela vägen. Han kanske sitt
5 av 5
Zlatan om Guidetti: "Han känns intressant. Kul att någon någon fått komma upp men vi måste ha tålamod med honom och ge honom lugn och ro att utvecklas som hela Sverige vill att han utvecklas. Jag sitter här i dag och klarat det hela vägen. Han kanske sitt - Foto: Scanpix

Guidetti redo: "Röntgen visade ingenting"

Daniel Majstorovic är fortfarande allvarligt skadad. Men John Guidetti är åtminstone redo för spel när Sverige drabbar samman med Kroatien.


Truppen mot Kroatien:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland.

Backar: Behrang Safari, Olof Mellberg, Jonas Olsson, Mikael Antonsson, Mikael Lustig, Daniel Majstorovic, Martin Olsson.

Mittfältare/Anfallare: Kim Källström, Pontus Wernbloom, Samuel Holmén, Anders Svensson, Rasmus Elm, Sebastian Larsson, Emir Bajrami, Tobias Hysén, Ola Toivonen, Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

ZAGREB. Det var efter 40 minuter av dagens träning som olyckan var framme. John Guidetti fastnade med dobbarna i gräset och vred till. Talangen klarade knäet men skadade i stället höften - på samma träning skadade Daniel Majstorovic sitt korsband svårt. Det var med andra ord en tuff dag för Erik Hamrén.

Men nu får förbundskaptenen äntligen lite goda nyheter att glädjas av. Enligt Expressen ska den 20-årige succéliraren vara redo för 45 minuters spel när Sverige drabbar samman med Kroatien på onsdagskvällen.

Uppgifter menar att Guidetti genomförde en röntgenundersökning under eftermiddagen. Och som tur visade de ingenting allvarligt.

– Den (röntgen) visade ingenting. Han kan spela, säger landslagets presschef Hans Hultman till Expressen.

Hyllas av Zlatan

Tidigare under presskonferensen hyllades han av Zlatan Ibrahimovic.

– Han känns intressant. Kul att någon någon fått komma upp men vi måste ha tålamod med honom och ge honom lugn och ro att utvecklas som hela Sverige vill att han utvecklas, sa Zlatan under presskonferensen och fortsatte:

– Nu har vi en som är 19 år, det skrivs mycket om honom men allt hänger egentligen på honom. Jag sitter här i dag och klarat det hela vägen. Han kanske sitter här om tre år.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!