Landslaget på besök vid den nya arenan.
1 av 5
Landslaget på besök vid den nya arenan. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Just nu pågår rättegången mot Solnas stadsdirektör Sune Reinhold. Han anklagas för att ha suttit på dubbla stolar och för att tagit emot över 900 000 kronor i mutor.
2 av 5
Just nu pågår rättegången mot Solnas stadsdirektör Sune Reinhold. Han anklagas för att ha suttit på dubbla stolar och för att tagit emot över 900 000 kronor i mutor. - Foto: Scanpix
Varumärkesexperten Magnus Ernestam kommenterar turerna kring Sveriges nästa Nationalarena.
3 av 5
Varumärkesexperten Magnus Ernestam kommenterar turerna kring Sveriges nästa Nationalarena. - Foto: Scanpix
– Det kommer påverka inte besökarna till arenan utan de som har haft om upphandlingen och själva kommunen. Och för dem gäller det att vara öppna med vad som har hänt och fullkomligt transparenta.
4 av 5
– Det kommer påverka inte besökarna till arenan utan de som har haft om upphandlingen och själva kommunen. Och för dem gäller det att vara öppna med vad som har hänt och fullkomligt transparenta. - Foto: Scanpix
Rättegången kommer inte skrämma bort sponsorer enligt Reinhold: "Arenan kommer vara Nationalarenan och där ska det spelas fotboll. Så det tror jag inte. Det är för starka varumärken och Zlatan är större än arenan."
5 av 5
Rättegången kommer inte skrämma bort sponsorer enligt Reinhold: "Arenan kommer vara Nationalarenan och där ska det spelas fotboll. Så det tror jag inte. Det är för starka varumärken och Zlatan är större än arenan." - Foto: Scanpix

"Zlatan är större än nationalarenan"

Varumärkesexperten om muträttegången kring vår nästa Nationalarenan: "Folk lär sig långsamt och glömmer snabbt."


Utdrag ur domen:

"Sune Reinhold ställde den 5 februari 2008 ut en faktura från Sure Konsult AB till Råstabolaget om 406 250 kr avseende arbete under perioden 1 januari 2007-31 januari 2008.

Under perioden mars 2008—juli 2009 lämnade Sune Reinhold löpande varje månad vid 15 tillfällen fakturor om vardera 31 250 ler från Sure Konsult AB till Råstabolaget.

Samtliga fakturor betalades vilket innebär att ett totalt belopp om 906 250 inklusive mervärdesskatt, betalades från Råstabolaget till Sure Konsult AB. "

SOLNA/STOCKHOLM. Just nu pågår rättegången mot Solnas stadsdirektör Sune Reinhold. Han anklagas för att ha suttit på dubbla stolar och för ha att tagit emot över 900 000 kronor i mutor - och stadsdirektören försvaras bland annat av förbundsbasen Lars-Åke Lagrell, det högsta hönset inom svensk fotboll.

Den uppmärksammade rättegången rör upphandlingen av kontraktet till Swedbank Arena, vår nästa nationalarena - men varumärkesexperten Magnus Ernestam tror inte att det kommer skada arenans anseende.

– Tittar man på uppmärksammade liknande fall med banker och försäkringsbolag har det inte spelat någon roll -  så länge det inte har påverkat kunden på ett sådant sätt att de känner att de inte gör sitt jobb, som till exempel med Caremaskandalen, säger Ernestam till Nyheter24 och fortsätter:

– Det kommer påverka inte besökarna till arenan utan de som har haft om upphandlingen och själva kommunen. Och för dem gäller det att vara öppna med vad som har hänt och fullkomligt transparenta.

Tror du sponsorer kommer tänka på det här?

– Arenan kommer vara Nationalarenan och där ska det spelas fotboll. Så det tror jag inte. Det är för starka varumärken och Zlatan är större än arenan, säger Ernestam:

– Det är bara att titta på hur stort utrymme de har fått i media, jag har bara läst lite om det och jag tror att det inte är någon bryr sig om det.

Huvudförhandlingarna i målet pågår just nu i Solna TIngsrätt och avslutas den 30 mars. Dom förväntas falla i maj.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!