Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

2020 spelas fotbolls-EM i Sverige

Så ja! Sverige kan få spela EM-matcher på Friends Arena 2020.
1 av 2

Så ja! Sverige kan få spela EM-matcher på Friends Arena 2020.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Alexander Kacaniklic, som då är 28 år, kan få spela EM på hemmaplan.
2 av 2

Alexander Kacaniklic, som då är 28 år, kan få spela EM på hemmaplan.

Bildbyrån

Sport | 16/01/2013 08:49

1992 arrangerade Sverige fotbolls-EM. 28 år senare kan det bli verklighet igen – på Friends Arena.

STOCKHOLM. Uefa beslutade för en dryg månad sedan att 13 länder ska få arrangera fotbolls-EM från och med 2020. Något som inte har varit särskilt populärt hos fansen

Men kanske kan de svenska supportrarna lugnas lite – det ser nämligen ut som att Sverige kommer att få spela minst en match på Friends Arena 2020 enligt Expressen. 

Men bara om vi kvalificerar oss.

– Nu när vi har Friends Arena öppnas en stor möjlighet till 2020, då ingen annan har en arena som är nyare eller fräschare än vår, säger ordföranden i Svenska fotbollsförbundet Karl-Erik Nilsson till Expressen.

"Få spela minst en match på Friends Arena"

Om bara några månader måste de länder som är intresserade av att arrangera EM lämna in officiella ansökningar till Uefa – något som Sverige inte har gjort än.

– Skulle vi göra detta och det går igenom, och att Sverige samtidigt kvalificerar sig till EM-slutspelet 2020, ja då kommer vi nog få spela minst en match på Friends Arena, säger Nilsson till Expressen. 

Kanske får Alexander Kacaniklic, som då är 28 år, spela en EM-match på hemmaplan.